Kuva: Sami Kuokkanen, Elokuvayhtiö Komeetta

Kikka-elokuvan virallinen traileri julki - mukana kohtaus kohutusta haastattelusta

01.10.2021 10:25 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Elokuva saa ensi-iltansa 23. helmikuuta 2022.

Laulaja Kikan eli  Kirsi Sirénin urasta ja elämästä kertova Kikka-elokuva on saanut vihdoin odotetun trailerinsa. 

Julkaistussa pätkässä Sara Mellerin näyttelemä Kikka ja Elena Leeven esittämä Paula aloittavat keikkailun ja Kikka on Irwinin (Ville Virtanen) kanssa toimittaja Ripatin (Eero Ritala) Sabatti-ohjelmassa, jossa Kikka joutui miesten arvostelemaksi. Vuonna 1990 julkaistu haastattelu on ollut esillä runsaasti myös viime vuosina ja Yle esitti sen uudelleen maaliskuussa 2018. 

Jo trailerin perusteella käy ilmi, että kyseessä on biisien siivittämä elokuva Kikasta ja aikakaudesta, jolloin Suomi oli matkalla lamasta kohti nousukautta. 

- Kiinnostuin Kikan tarinasta nähtyäni hänestä haastatteluita, joissa Kikka vaikutti modernilta artistilta, kun taas ihmiset hänen ympärillään vaikuttivat siltä, että heidät oli repäisty 70-luvulta/ rautaesiripun takaa. Tuntui että Kikka oli aikaansa edellä ja väärin ymmärretty artisti, kertoo käsikirjoittaja Maarit Nissilä.

- Muistan esiteininä ajatelleeni että Kikan levyssä oleva seksuaalisuus oli paheellista ja että Kikasta ”ei saanut” tykätä. Koin että Kikka ansaitsisi, että hänen elämäänsä tarkasteltaisiin nykyajan näkökulmasta.

Trailerin näet alta. 

Kikka!-elokuvan on ohjannut Jussi-voittaja Anna Paavilainen. Iskelmälaulaja Kirsi Sirénin nimiosan esittää Sara Melleri. Kikan DJ ja toimittajaystävää näyttelee Elena Leeve. Muissa rooleissa nähdään muun muassa: Jakob Öhrman, Aku Hirviniemi, Martti Suosalo, Kai Vaine, Samuli Niittymäki, Tuomo Prättälä, Sanna-Kaisa Palo, Eero Ritala, Rea Mauranen ja Ville Tiihonen.

Ensi-iltansa elokuva saa 23. helmikuuta 2022. 

Kikka ampaisi suosioon vuonna 1989 hittikappaleellaan Mä haluun viihdyttää. Muita hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat muun muassa Huone 105Sukkula Venukseen ja Apinamies. Kikka on yksi kaikkien aikojen eniten myyneistä suomalaisista naisartisteista. Suursuosio ei ollut pelkästään helppoa ja Sirén kärsi pitkään alkoholiongelmasta, joskin raitistui myöhemmin. Hän kuitenkin menehtyi traagisesti sydänkohtaukseen vuonna 2005 vain 41-vuotiaana.

Lue myös: Iskelmälaulaja Kikasta tehdään elokuva - "Muistutus 80-luvun arvomaailmasta"

Kilpailut

Uusimmat