Kuva: YouTube / Netflix

Netflix haastettiin oikeuteen - syynä Squid Game -sarjan järkälemäinen suosio

04.10.2021 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Syyskuussa julkaistu jännityssarja Squid Game on ollut niin suosittu, että nyt Netflixiltä vaaditaan lisämaksuja.

Netflix julkaisi 17. syyskuuta korealaisen Squid Game -jännityssarjan, jolla on ollut valtava suosio. Jopa niin valtava, että suoratoistopalvelun toimitusjohtajan Ted Sarandosin mukaan siitä voi tulla Netflixin katsotuin sarja koskaan.

Sarandos oli kertonut Deadline-julkaisun haastattelussa, että jos Squid Gamen ensimmäisten viikkojen katsojaluvut pitävät jatkossakin, sarja voi hyvinkin nousta "suurimmaksi koskaan". Tällä hetkellä sarja on useassa maassa, kuten Suomessa, Netflixin katsotuin.

Nyt Etelä-Koreassa sijaitseva SK Broadband -niminen yritys on vetänyt Netflixin mukaan oikeussaliin sarjan suosion vuoksi, uutisoi Business Insider. Yritys tarjoaa maassaan internet-palveluita, minkä vuoksi se vaatii Netflixiltä maksuja, sillä Squid Game on kuormittanut valtavasti nettiyhteyksiä.

SK Broadband haluaa, että Netflixin kaltaiset yritykset maksavat siitä, että tukkivat internet-yhteyksiä. Yrityksen puhemiehen mukaan Amazon, Apple ja Facebook tekevät näin, mutta Netflix, ja esimerkiksi YouTube, ei.

Squid Game kertoo ihmisistä, jotka osallistuvat valtavan palkkion toivossa salaperäiseen kilpailuun. Lopulta he joutuvat huomaamaan, että lapsuuden pihapelejä onkin vähän muokattu ja panoksena pelissä on oma henki.

Lue myös: Netflixin uudessa jännityssarjassa rahavelat yritetään kuitata tappavissa peleissä, joista harva selviää

Lue myös: Netflixin uudella jännityssarjalla valtava suosio - saattaa nousta kaikkien aikojen katsotuimmaksi

Lähde: Business Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat