Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Ysäriklassikko, joka sai murskavastaanoton - 'Kuin kaksi patsasta parittelisi'

17.10.2021 07:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Vuonna 1992 ilmestynyt Bodyguard muistetaan erityisesti soundtrackistaan.

Vuonna 1992 ilmestynyttä Mick Jacksonin elokuvaa Bodyguard tähdittävät Kevin Costner ja Whitney Houston. Se kertoo entisestä salaisen palvelun agentista (Costner), joka palkataan tappouhkauksia saaneen R&B-laulajan (Houston) henkivartijaksi.

Elokuva muistetaan erityisesti sen soundtrackista. Houstonin tulkitsema I Will Alway Love You -kappale on jäänyt historiaan yhtenä vaikuttavimmista elokuvakappaleista. Elokuvan soundtrackia on myyty maailmanlaajuisesti yli 45 miljoonaa kappaletta, mikä tekee siitä maailman myydyimmän soundtrack-albumin.

Bodyguardista tuli 90-luvun yksi suurimmista hittielokuvista. Kriitikoilta se sai kuitenkin tyrmäävän vastaanoton. Esimerkiksi Entertainment Weeklyn kriitikko Owen Gleiberman kuvaili Houstonin ja Costnerin roolisuoritusta seuraavasti vuonna 1992:

"Elokuvassa on kaksi itseään täynnä olevaa julkkista, jotka tekevät kovasti töitä näyttääkseen siltä, että he haluaisivat toisiaan. Se on kuin katsoisi kahta patsasta, jotka yrittävät paritella."

Elokuvasta on tehty myös musikaaliversio 2010-luvulla. Syyskuussa uutisoitiin, että siitä kaavaillaan uutta filmatisointia, jonka rooleihin on mietitty muun muassa Cardi B:tä.

Katso elokuvan traileri alta tai täältä:

Bodyguard
21:00
Ava

Lue myös: Whitney Houstonin Bodyguard-klassikosta uusi versio - rooleihin kaavaillaan muun muassa Cardi B:tä

Lähteet: IMDb, EW

Kilpailut

Uusimmat