Kuva: YouTube/Warner Bros. Entertainment

Tänään tv:ssä klassikkoelokuva, jonka rooleista Arnold Schwarzenegger ja Bruce Willis kieltäytyivät

08.02.2022 07:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Stanley Kubrickin kuvaus Vietnamin sodasta on todellinen sotaelokuvien klassikko.

Edesmennyttä elokuvaohjaaja Stanley Kubrickia pidetään yhtenä kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä elokuvaohjaajista, eikä suotta. Hänen käsistään ovat lähtöisin sellaiset elokuvaklassikot, kuten Hohto, Kellopeliappelsiini ja 2001: Avaruusseikkailu.

Sekä Full Metal Jacket.

Vuonna 1987 valmistunut Vietnamin sodasta kertova Full Metal Jacket muistetaan erityisesti elokuvan ensimmäisen puoliskon traagisesta koulutusjaksosta, jossa itsekin Vietnamin sodassa palvellut R. Lee Ermey näytteli Golden Globe -ehdokkuuden arvoisesti kovasanaista vääpeli Hartmania.

Kehonrakentaja, näyttelijä ja Kalifornian entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger oli suunniteltu Animal Motherin rooliin, mutta Schwarzenegger kieltäytyi kunniasta työkiireiden vuoksi. Hän oli pestautunut Juokse tai kuole -elokuvaan.

Toinen elokuvaroolista kieltäytynyt tähti oli Bruce Willis. Hän kertoi vuonna 1988 kieltäytyneensä roolista Full Metal Jacketissa, sillä oli juuri aloittamassa samoihin aikoihin Konnankoukkuja kahdelle -sarjan kuvaukset.

Elokuva on pärjännyt kolmen vuosikymmenen läpi ilman kahta supertähteäkin. Se on saanut elokuvasivusto IMDB:ssä 8,3 tähteä kymmenestä, sijoittuen näin 250:n parhaimman elokuvan keskikastiin.

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Full Metal Jacket

Sub

Klo 23.00

Lue myös: Fanit pettyivät Arnold Schwarzeneggerin ylijumala-kuvaan - "Odotin jotain aivan muuta"

Lue myös: Arnold Schwarzenegger ei halunnut Halloween-tähteä toimintaelokuvaan - "Hänelle tilanne oli outo"

Lue myös: Bruce Willis, 66, ja Emma-rakas, 42, viettivät hääpäivää - 'Vuosiin kuuluu ylä- ja alamäkiä'

Lähteet: IMDb, IMDb, Mental Floss

Kilpailut

Uusimmat