Kuva: AOP/ Timo Korhonen

Radiojuontaja Esko Eerikäinen sai yllättäen roolin Salkkareista: "Hullun pelottavaa"

16.03.2022 11:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Eerikäinen näki roolihahmossaan tilaisuuden heittäytyä.

Radio Novan iltapäivälähetystä juontava Esko Eerikäinen, 48, tekee uuden aluevaltauksen aloittaessaan roolin suositussa draamasarjassa, Salatuissa elämissä.

Rooli tipahti syliin kuin puolivahingossa. Eerikäinen kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että viime kesänä hän oli sarjan 22-vuotisjuhlapressissä haastattelemassa työryhmää ja näyttelijöitä. Pete Lattua, 42, haastatellessaan Eerikäinen heitti puolivitsillä, että sarjan ainoa huono puoli on, ettei Eerikäistä itseään ole koskaan pyydetty mukaan.

- Pete sanoi, että asia pitää korjata, meni puoli vuotta ja tuli sähköposti, että vieläkö kiinnostaa, Eerikäinen muistelee.

Eerikäinen tullaan näkemään Petrinä, joka rakastuu Latun esittämään Kalleen. Eerikäinen kertoo mahdollisuuden olleen niin huikea, että hän suostui heti.

- Petri vaikutti heti tosi mielenkiintoiselta. Kuulosti superhienolta roolilta, jossa pääsee heittäytymään, Eerikäinen kuvailee.

Näytteleminen oli Eerikäiselle aivan uusi ja hyvin jännittäväkin kokemus.

- En ole koskaan näytellyt. Olen ollut monessa tv-sarjassa Eskona mukana, mutta tämä oli hullun pelottavaa. Jännitin viikkoja etukäteen ja tosi paljon tekstiä tuli opeteltavaksi, Eerikäinen kertoo.

Repliikkien opettelun lisäksi paineita tuo Eerikäisen mukaan se, näkevätkö ihmiset hänet sarjassa Eskona vai Petrinä. Vaikka Eerikäinen juontaa päivittäin suoraa lähetystä radiossa, on tv-sarjan kuvaamisessa hänen mukaansa aivan erilaista jännitystä.

- Voin Eskona mokata radiossa ja ihmiset antavat sen anteeksi. Mutta haluan, että ihmiset näkevät sen Petrinä eivätkä Eskona, halusin luoda uskottavan hahmon, Eerikäinen kuvailee.

Eerikäinen vannoo, ettei aio koskaan jättää radiotyötään, mutta mahdolliset roolit kiinnostavat häntä tulevaisuudessakin. 

- Olen ehdottomasti avoin kaikelle, mielelläni kokeilen uusia juttuja. Haluan heittäytyä ja kokea elämässä asioita, Eerikäinen tiivistää.

Lue myös: Esko Eerikäinen kieltäytyi neljä kertaa kutsusta uutuusrealityyn - "Pelotti tosi paljon"

Lue myös: MTV: Susanna Laine jättää Salatut Elämät -sarjan - vieläkö muistat ensimmäisen kohtauksen?

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat