Kuva: AOP

Arnold Schwarzenegger vetoaa Vladimir Putiniin videolla - puhuu myös isänsä natsimenneisyydestä

22.03.2022 21:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä ja Kalifornian entinen kuvernööri puhuu videolla isänsä synkästä menneisyydestä natsijoukkojen palveluksessa.

Näyttelijä ja Kalifornian entinen kuvernööri Arnold Schwarzenegger, 74, on jakanut sosiaalisessa mediassa videon, joka on osoitettu Venäjän kansalaisille.

Videolla näyttelijä pyrkii venäjänkielisen tekstityksen avulla kertomaan kansalaisille presidentti Vladimir Putinin, 69, johtamasta hyökkäyksestä Ukrainaan sekä vastustamaan Venäjän valtion propagandaa.

- Lähetän tämän viestin useissa eri kanavissa, jotta tavoittaisin rakkaat venäläiset ystäväni sekä venäläiset sotilaat, jotka palvelevat Ukrainassa, Schwarzenegger kertoo videolla.

- Puhun teille, sillä maailmassa tapahtuu asioita, jotka on pidetty teiltä salassa, kamalia asioita, joista teidän tulisi olla tietoisia. Antakaa minun kertoa teille totuus Ukrainan sodasta, entinen kuvernööri jatkaa.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Näyttelijä kertoo videolla, että Venäjän aloittama hyökkäys Ukrainaan on todettu 141:n valtion toimesta laittomaksi, monia siviilikohteita on pommitettu, sekä että tällä hetkellä on käynnissä valtava pakolaiskriisi. Lisäksi hän kertoo tuhansien venäläissotilaiden menehtyneen.

- Koko maailma on kääntynyt Venäjää vastaan Ukrainan tapahtumien vuoksi. Venäläisten pommien aiheuttama tuho viattomia siviilejä kohtaan on aiheuttanut maailmalla raivoa. Tämän vuoksi maahanne on kohdistettu kovimmat taloudelliset pakotteet ikinä. Tämä ei ole sota, jossa puolustettaisiin Venäjää esi-isienne tapaan. Tämä on laiton sota, Schwarzenegger toteaa videolla.

Harvinaista videolla on se, että itävaltalaissyntyinen näyttelijä valottaa myös isänsä synkkää historiaa natsikersanttina samalla, kun hän kertoo, ettei Venäjän hallituksen valheelliset väitteet Venäjän armeijan denatsifikaatiosta Ukrainassa pidä paikkansa.

- [Isäni] loukkaantui Leningradissa ja hänen natsiarmeijansa teki suurta harmia mahtavalle kaupungille ja sen urheille ihmisille, Schwarzenegger paljastaa.

- Kun isäni saapui Leningradiin, hänet oli täytetty valheilla hallituksen toimesta. Kun hän lähti Leningradista, hän oli rikki niin henkisesti kuin fyysisesti. Hän eli loppuelämänsä kivuissa: hän kärsi selkäkivuista, sirpaleiden aiheuttamista kivuista, jotka muistuttivat häntä kammottavista vuosista. Lisäksi hän kärsi myös kivusta, joka johtui hänen tuntemastaan syyllisyydestä. Teille venäläiset sotilaat, jotka kuuntelette tätä: te tiedätte jo suurimman osan totuudesta, josta puhun tässä. Olette nähneet sen omin silmin. En halua teidän olevan rikkinäisiä, kuten isäni oli, entinen kuvernööri lausuu videolla.

Schwarzenegger puhuu videolla myös ihailustaan venäläistä painonnostaja Yuri Petrovich Vlasovia kohtaan. Vlasov oli näyttelijän inspiraationa painonnostamisen aloittamiseen.

Näyttelijä puhuttelee videolla myös presidentti Putinia.

- Teiltä, jotka olette johdossa Kremlissä, haluan kysyä: miksi uhraisitte näitä nuoria miehiä oman vallanhimonne vuoksi? Presidentti Putinille sanon: Sinä aloitit tämän sodan. Sinä johdat tätä sotaa. Sinä voit lopettaa tämän sodan, entinen kuvernööri summaa.

Videon lopulla Schwarzenegger kannustaa vielä venäläisiä protestoijia osoittamaan mieltään Ukrainan sodan vastustamiseksi.

- Maailma on nähnyt urheutenne. Me tiedämme, että olette kärsineet seurauksia rohkeutenne vuoksi. Teitä on pidätetty, teitä on suljettu vankilaan ja teitä on pahoinpidelty. Olette minun sankareitani. Teillä on Yuri Petrovich Vlasovin voimat. Te olette Venäjän todellinen sydän, Schwarzenegger toteaa.

Lue myös: Fanit pettyivät Arnold Schwarzeneggerin ylijumala-kuvaan - "Odotin jotain aivan muuta"

Lue myös: Arnold Schwarzeneggerin poika ei käytä isänsä sukunimeä - paljastaa syyn

Lue myös: Arnold Schwarzenegger jälleen isoisäksi - Marvel-tähti ja Schwarzeneggerin tytär odottavat lasta

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat