Kuva: Don Films, Marin Sild & Jones Lehtonen

Hollywood-näyttelijöiden tähdittämä suomalainen kauhuleffa elokuvateattereihin 30 maahan - ensi-ilta aivan pian

24.03.2022 21:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Elokuvalla on suomalainen ohjaaja sekä käsikirjoittaja ja tuottaja.

Hollywood-näyttelijöillä ladattu suomalaistuotanto, kauhuelokuva The Twin - Paha kaksonen on raivannut tiensä jo 30 maan elokuvateatterilevitykseen.

Taneli Mustosen ohjaamalle elokuvalle on vahvistunut elokuvateatterilevitys muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa, Etelä-Koreassa, Puolassa, Italiassa ja Unkarissa. 30 maata kattavana elokuvana se yltää kaikkien aikojen kolmanneksi laajimmalle levinneeksi suomalaiselokuvaksi, kun edelle menevät enää Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen ja Le Havre. 

Elokuva sijoittuu Suomeen, mutta sen pääosissa nähdään Hollywood-tähtiä kuten Teresa Palmer, 36,  Steven Cree, 42, ja Barbara Marten, 75.

Elokuvan taustalla on kuitenkin myös suomalainen työryhmä, johon kuuluu Mustosen lisäksi muun muassa käsikirjoittaja ja tuottaja, Aleksi Hyvärinen. Hänelle elokuvan levitys maailmanlaajuisesti on osoitus tiukkojen laatukriteerien täyttymisestä.

- Teatterilevitykseen pääsevät elokuvat joutuvat kaikkialla läpäisemään tiukan karsinnan. Juuri valmistunut elokuvamme on saanut hienoa palautetta koeyleisöiltä eri puolilla maailmaa, Hyvärinen kuvailee.

Suomen ensi-iltansa elokuva saa jo pian, 6. huhtikuuta. Elokuva on kielletty alle 16-vuotiailta.

Lue myös: Suomalaisohjaajan kauhuelokuva julkaistaan pian - pääosassa Hollywood-tähti

Lue myös: Tampereella kuvattu Hollywood-elokuva saa vihdoin Suomen ensi-iltansa - pääosassa Breaking Bad -tähti

Lähde: ePressi

Kilpailut

Uusimmat