Kuva: Julius Konttinen

Räppäri Etta kertoo, miksi kannattaa olla välillä "ämmä": "Se on yhtä kuin 'ole aidosti oma itsesi'"

07.05.2022 00:15 - Riia Frost

Etta oli Emma-gaalassa ehdolla vuoden rap / r&b -artistiksi, mutta palkinnon voitti lopulta Gasellit-yhtye.

Yksi Suomen menestyneimmistä naisräppäreistä Etta, 24, oli ehdolla vuoden rap / r&b -kategoriassa Emma-gaalassa, jonne myös Voice.fi osallistui. Haastattelussa Etta paljastaa muun muassa, mitä kyseisen palkinnon voittaminen olisi merkannut hänelle. Koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Etta on toiminut suunnannäyttäjänä kotimaisessa rap-musiikkikentässä ja hänen kappaleitaan onkin jo kuunneltu Spotifyssa yhteensä yli 12 miljoonaa kertaa. Räppäri kuitenkin paljastaa, ettei ole aina ollut helppoa raivata naisräppäreille tietä musiikkikentällä.

- Onhan se naisena aina tuplatyömäärä. Tai siis naisena joudut vakuuttamaan ihmisiä paljon kovemmin kuin jäbät, Etta avaa.

- Joutuu olla vähän niin kuin se kova kuori, kun tätä työtä tekee, mutta se vain inspiroi vetämään kovemmin, Etta lisää.

Räppäri on ennenkin tehnyt naisille suunnattuja voimakappaleita, kuten esimerkiksi suositun Ämmä-biisin. Yleensä ämmä-nimitys yhdistetään henkilöön, joka on käytökseltään röyhkeä ja mäntti, mutta kyseisessä kappaleessa Etta kääntää sanan positiivisempaan suuntaan. Kappaleen aikana Etta jopa toteaa olevansa itse ylpeästi ämmä ja kertookin haastattelussa, miksi jokaisen kannattaisi olla sitä välillä.

- Se on niin kuin "way of living" (eli suomeksi elämäntapa). Mun mielestä ämmä on yhtä kuin "ole aidosti ja rehellisesti oma itsesi". Kanna itseäsi, äläkä välitä siitä, mitä muut sinusta ajattelevat, Etta kannustaa.

Etta oli Emma-gaalassa ehdolla vuoden rap / r&b -artistiksi, mutta palkinnon voitti lopulta Gasellit-yhtye.

Suositun Ämmä-kappaleen voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella sen täältä.

(kuva: Riia Frost)

Voice.fi ja Podplay ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Erika Vikman loistaa asullaan Emma-gaalassa: "Haluan liputtaa sellaista pukeutumisen vapautta"

Lue myös: Jannika B:n asu sisältää sanoman - 'Toivon, etteivät ihmiset unohtaisi, mitä maailmalla tapahtuu'

Kilpailut

Uusimmat