Kuva: AOP / Warner Bros/Courtesy Everett Collection

Tänään tv:ssä: Klassikkoelokuvan jatko-osa, jossa otukset olivat oikeasti arvokkaita robotteja

14.05.2022 07:15 - Riia Frost

okainen riiviö maksoi elokuvatuotannolle noin 30-40 000 dollaria.

1980-luvun yksi klassikkoelokuvista Gremlins eli Riiviöt on kauhu- ja komediaelokuva, joka nousi suureen suosioon ja se keräsikin yhteensä kahdeksan palkintoa eri gaaloista. Tänään tv:ssä on nähtävillä hittielokuvan jatko-osa 1990-luvulta Riiviöt 2 - Uusi pesue, jossa riiviöt vievät riehumisensa uudelle anarkiselle tasolle. Valitettavasti kyseinen jatko-osa ei tuottanut yhtä paljon voittoa tai suosiota kuin edeltäjänsä. Jatko-osa keräsi kuusi ehdokkuutta eri gaaloista, mutta ei voittanut yhtään palkintoa.

Ensimmäisen elokuvan lailla jatko-osassa riiviöt heräävät jälleen henkiin vesipisaran avulla ja tekevät tuhojaan tällä kertaa ostoskeskuksessa. Nuoret, jotka tietävät, miten kukistaa kiusankappaleet, joutuvat jälleen rientämään apuun estääkseen täydellisen katastrofin.

Elokuvan on ohjannut Joe Dante ja pääosissa nähdään jälleen muun muassa Zach Galligan, Phoebe Cates ja John Glover.

Pientä faktaa elokuvasta

IMDB- ja The Guardian -julkaisujen mukaan elokuvapaikka Kingston Falls on sama kui Paluu Tulevaisuuteen -elokuvassa.

Galliganin mukaan elokuvassa ei käytetty lainkaan CGI-teknologiaa, vaan kaikki riiviöt ovat ohjattavia robotteja. Jokainen riiviö maksoi elokuvatuotannolle noin 30-40 000 dollaria. Ohjaaja Dante taas paljasti, että nukkenäyttelijät olivat yleensä lattian alla ohjaamassa hirviöitä.

- Käytimme marionetteja parissa kohtauksessa, mutta ne eivät olleet erityisen vakuuttavia. Hyvä nukketeatteri on taidetta, Dante totesi.

Huhujen mukaan riiviönuket olivat niin arvokkaita, että vartijat tarkistivat aina elokuvatekijöiden autot ennen lähtöä varmistaakseen, ettei kukaan varastaisi robotteja.

Jatko-osan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Gremlins 2 – Uusi pesue

Sub

21:00

Lue myös: Mean Girls -näyttelijä sieti pitkään ahdistelua sarjan yhden kohtauksen vuoksi: "Ällötti minua aina"

Lue myös: Tom Felton paljastaa: Harry Potter -rooli vaikutti negatiiivisesti deittailuelämään

Lähteet: IMDB, The Guardian

Kilpailut

Uusimmat