Kuva: AOP

Rebel Wilson uskalsi kertoa seksuaalisesta häirinnästä vasta vuosien jälkeen: "Yrittivät tuhota urani"

20.05.2022 22:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Wilson kertoo, että aikana ennen #MeToota hän ei uskaltanut kertoa kokemuksestaan.

Näyttelijä Rebel Wilson, 42, kertoo tuoreessa haastattelussaan, että jo kauan ennen #MeToo-vallankumousta hän koki törkeää seksuaalista ahdistelua, josta ei kuitenkaan uskaltanut sinä aikana vielä kertoa. 

Wilson kertoo ahdistelijan olleen miesnäyttelijä, jonka kanssa Wilson näytteli samassa tuotannossa. Hän jättää kollegansa kuitenkin nimeämättä.

- Hän kutsui minut huoneeseen ja veti housunsa alas, Wilson muistelee.

Hän kertoo, että ennen #MeToo-liikettä kyseisenlaisista tapauksista oli vaikeaa kertoa jollekin, koska sai elää pelossa, ettei väitettä uskottaisi ja se voisi aiheuttaa hallaa alkavalle uralle.

- Se oli kamalaa ja ällöttävää. Ja kaikki se käytös jälkikäteen - tämä oli ennen #MeToota. He tavallaan yrittivät tuhota minut ja urani. Jos se olisi tapahtunut #MeToon jälkeen, olisin voinut vain haukkua heidät, Wilson toteaa.

Wilson jäi tekemään tuotannon loppuun kollegan asiattomasta käytöksestä huolimatta. Jälkikäteen hän ei pysty ymmärtämään sitä.

- Miksi jäin siihen tilanteeseen sen kamalan tyypin kanssa? Minun olisi pitänyt lähteä. Se ei ollut sen arvoista. Mutta samaan aikaan ajattelin, että "Okei, toimi oikein, ole ammattimainen ja viimeistele elokuva". Nyt en voisi koskaan tehdä sitä, näyttelijä hämmästelee.

Lue myös: Mean Girls -näyttelijä sieti pitkään ahdistelua sarjan yhden kohtauksen vuoksi: "Ällötti minua aina"

Lähteet: New York Post, People

Suosittelemme

Uusimmat