Kuva: AOP

Star Wars -näyttelijä on kohdannut rasismia - Ewan McGregorilta suorat sanat faneille

01.06.2022 13:15 - Riia Frost

- Hän tuo työllään niin paljon tälle sarjalle ja siksi minua kuvottaa, kun kuulen, että tällaista on tapahtunut, McGregor toteaa Twitter-videojulkaisussaan.

Star Wars -maailmaan perustuvan Obi-Wan Kenobi -sarjan näyttelijä Moses Ingram, 29, kertoi Instagram-tarinoissaan hänen saaneen lukuisia rasistisia kommentteja siitä lähtien, kun ensimmäiset kaksi jaksoa julkaistiin. Ingram paljasti maanantaina 30. toukokuuta, että hän on saanut rasististen viestien lisäksi myös paljon uhkailua. Ingram kuitenkin halusi kiittää fanejaan, jotka ovat tukeneet häntä ja pitäneet hänen roolisuorituksestaan.

- Se merkitsee minulle paljon, koska kukaan ei voi tehdä tälle mitään. Kukaan ei voi lopettaa ihmisten vihaa, Ingram totesi.

- Minua vaivaa se, että minusta tuntuu kuin minun täytyisi vain vaieta ja ottaa kaikki se viha vastaan. Minun täytyisi vain virnistää ja sietää se kaikki, mutta minua ei ole rakennettu sellaiseksi, Ingram lisäsi.

Ingram näyttelee Obi-Wan Kenobi -minisarjassa Revaa, joka metsästää jedi-sotureita ja janoaa erityisesti itse päähenkilön verta. Pian Ingramin julkaisujen jälkeen virallinen Star Wars -tili puolusti uutta näyttelijäänsä Twitterissä ja lähetti viestin kaikille epäkunnioittaville faneille.

”Toivotamme ylpeästi tervetulleeksi Star Wars -perheeseemme Moses Ingramin ja olemme innoissamme, että saamme kertoa Revan tarinan. Ja jos kukaan saa hänet tuntemaan olonsa epätervetulleeksi, sanomme vain yhden asian: me vastustamme”, Star Wars -tili kirjoittaa.

”Star Wars -galaksissa on yli 20 miljoonaa lajia, joten älä valitse olla rasisti”, tili lisää kommenttikentässä.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Myös itse Obi-Wan Kenobi -sarjan päätähti Ewan McGregor, 51, puolustaa näyttelijäkollegaansa Twitter-videojulkaisussaan. McGregor kertoo videolla olevansa järkyttynyt siitä, että Ingramin kaltaista upeaa henkilöä vastaan on hyökätty.

- Vaikuttaa siltä, että jotkut sarjan fanikunnasta ovat päättäneet hyökätä Moses Ingramia vastaan netissä ja lähettäneet hänelle mitä ilkeimpiä ja rasistisimpia viestejä. Kuulin osan niistä viesteistä tänä aamuna ja se särki sydämeni. Moses on loistava näyttelijä ja nainen sekä aivan upea tässä sarjassa. Hän tuo työllään niin paljon tälle sarjalle ja siksi minua kuvottaa, kun kuulen, että tällaista on tapahtunut, McGregor toteaa.

- Haluan vain sanoa tämän sarjan päänäyttelijänä, että me tuemme Mosesta ja rakastamme häntä. Ja jos kiusaatte häntä viesteillänne, ette ole minulle lainkaan Star Wars -faneja. Tässä maailmassa ei ole tilaa rasismille ja seison täysin Mosesin rinnalla, McGregor lisää.

Obi-Wan Kenobi -sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa saivat ensi-iltansa 27. toukokuuta. McGregorin koko Twitter-julkaisun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Myös toinen Star Wars -hahmo saa oman sarjansa - traileri julkaistiin Obi-Wan Kenobin ensi-iltana

Lue myös: Ensimmäinen Obi-Wan Kenobi -sarjan traileri julki - "Näin traileri kuuluu tehdä"

Lähteet: People

Kilpailut

Uusimmat