Kuva: AOP

Tuure Kilpeläinen kertoo tauon olleen pitkään harkittu: "Kyllä se silti otti koville"

06.06.2022 13:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on ilmoittanut jäävänsä tauolle.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani kertoi alkuvuodesta jäävänsä kesän jälkeen pidemmälle tauolle. Kilpeläinen, 51, sanoo Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa Satu Kotosen haastattelussa, että on hetkittäin myös kyseenalaistanut päätöksen.

- Olen ehtinyt miettiä sitä jonkin verran, mutta en ehkä sisäistänyt niin syvällisesti. Meillä oli konserttisalikiertue ja välillä tuli hotellihuoneessa tunne, että mitä järkeä tässä on? On niin hyvä meininki, loppuunmyytyä ja soitetaan näin hyvin. Mitä sitten kun tätä ei ole? Ei se ole itsestäänselvyys, Kilpeläinen pohtii.

Päätös ei kuitenkaan syntynyt hetken mielijohteesta vaan pitkän harkinnan tuloksena. Kilpeläisestä on myös hyvä ymmärtää laittaa projekti jäihin jo siinä vaiheessa, kun se voidaan vielä tehdä hyvillä mielin.

- On hyvä, että on siitä innoissaan vielä. Ettei ole ihan palanut loppuun ja ovet paukkuen sanoo, että nyt en jaksa tätä enää yhtään. Se ei ole mielestäni sen arvoista, Kilpeläinen tiivistää.

Ajatus tauosta käväisi mielessä jo aiemmin, mutta aika ei vielä silloin tuntunut oikealta. Lopullisen päätöksen teki myöhemmin kuitenkin Kilpeläinen itse. Muille yhtyeen jäsenille kertominen jännitti, vaikka ajatusta oltiin aiemmin yhdessäkin palloteltu.

- Kyllä se silti otti koville sanoa se. Se oli mulle kova paikka molemmilla kierroksilla, muusikko myöntää.

Lopulta päätös tuntui silti myönteiseltä, kun sitä oli jo ehtinyt mielessään pyöritellä. Kilpeläinen myös lisää, ettei tauon pidä tuntua yhtyeelle maailmanlopulta.

- Toisella kierroksella ehti olla selkeämpi ja vermempi olo, ettei siinä ollut liikaa sellaista ihmeellistä tunnesälää. Se oli kirkastunut ja sitä voi tarkastella rauhallisesti, että se ei ole meille mikään maailmanloppu ja se on tarpeellinen asia tässä kohtaa, Kilpeläinen muistelee.

Koko haastattelun voit kuunnella Podplaysta.

Lue myös: Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani jää syksyllä pitkälle tauolle - "Yhteinen toiminta lakkaa"

Lue myös: Tuure Kilpeläinen & Kaihon karavaani on vuoden yhtye: "Tämä inspiroi kohti uusia seikkailuja"

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat