Kuva: Youtube

Yle: Ettan ja Isaac Senen kesäkumibiisi syntyi puolivahingossa: "Tein sen kymmenessä minuutissa"

06.06.2022 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kappaleesta ei ollut alun perin tarkoitus tulla kesäkumibiisiä.

Vuosittaisen kesäkumibiisin ovat tänä vuonna tehneet yhteistyöllä Etta ja Uuden musiikin kilpailussakin kisannut Isaac Sene. Kovin suunniteltu projekti ei kuitenkaan ollut, sillä Rakastellaan-kappaleesta ei alun perin ollut tarkoitus tulla kesäkumibiisiä ollenkaan.

Etta eli Emmalotta Kanth työsti kappaletta Ylen artikkelin mukaan alun perin kaksin tuottajansa kanssa, mutta kertosäkeen muotouduttua alkoikin valjeta, että kappale sopisi kesäkumibiisiksi. Siinä vaiheessa myös Sene pyydettiin mukaan. Sene sanoo Ylelle ihastuneensa kappaleen mahdollisuuksiin heti. Lopulta valmista tuli nopeasti.

- Sitten vaan jätin kauppakassini, kuuntelin sen uudestaan ja tuli heti melodia mieleen. Unohdin ostokseni kotona ja tein sen kymmenessä minuutissa, Sene kertoo Ylelle. 

Kant ja Sene sanovat Ylelle, että kappaleen taustalla on myös tärkeä sanoma. Suomen kielellä kirjoitettuja seksistä kertovia kappaleita on todella vähän ja avoimemmalle sekä myönteisemmälle keskustelulle olisi enemmän tilaa. Myös suostumuksen varmistaminen on aina korostetun tärkeää.

- Yhden illan juttukin voi olla kaunis asia. Vaikka siinä ei välttämättä olisi rakkautta mukana, se voi silloinkin olla rakastelua, Etta muistuttaa Ylen haastattelussa.

– Pitää aina kysyä, että onko tämä ok. Että mitä olet mieltä, jos tekisimme näin? Ja sitten uskoa se, että jos joku sanoo ei, niin se tarkoittaa heti ei. Eikä se ole niin, että no mutta hei… Sene, kuvailee.

Sene jatkaa, että uskoo keskustelun puutteen olevan ongelmallista erityisesti miesten keskuudessa.

- Siinäkin vaiheessa, kun vaatteet on jo otettu pois, niin jos jollekulle tulee olo, että ei, niin sitten se on silloinkin ei. Varsinkin miesten keskuudessa on liian paljon sellaista ei-hyväksyttävää kehitystä, muusikko muistuttaa.

Kappaleen musiikkivideon voit katsoa alta tai täältä.

Tänä vuonna kesäkumikampanjan teemana on sukupuolitautitesteissä käyminen. Aiempien vuosien kesäkumibiisejä ovat tehneet muun muassa Tuure Boelius, Gasellit ja Robin.

Lue myös: IL: Tuure Boeliuksen kesäkumibiisin video hyllytettiin - yksi tekijöistä seksuaalirikollinen

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat