Kuva: Mona Salminen

Spede Pasasen klassikkoelokuvasta tulossa uusi versio - pääosaa esittää Aku Hirviniemi

22.06.2022 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Alkuperäinen Hirttämättömät sai ensi-iltansa vuonna 1971, ja elokuva on vuosien myötä saavuttanut kulttimaineen.

Pertti "Spede" Pasasen legendaarisesta Hirttämättömät-lännenelokuvasta julkaistaan uusi versio. Elokuva on Andrei Alénin esikoisohjaus, ja hän myös näyttelee yhtä päärooleista Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin rinnalla.

Andrei Alén on valmistellut elokuvaa 20 vuoden ajan.

- Olen teinistä saakka haaveillut, että tekisin joskus Hirttämättömät-elokuvasta oman versioni. Olen hyvin kiitollinen, että olemme saaneet nyt mahdollisuuden toteuttaa tämän haaveen. Olen lapsesta saakka rakastanut alkuperäistä teosta. Halusin kunnioittavasti kehittää elokuvan maailmaa ja syventää henkilöitä kuitenkaan unohtamatta Pertti Pasasen, Vesa-Matti Loirin ja Simo Salmisen luomaa hulvatonta tunnelmaa ja huoletonta kerrontaa, kertoo Alén.

Alkuperäinen Hirttämättömät sai ensi-iltansa vuonna 1971, ja elokuva on vuosien myötä saavuttanut kulttimaineen. Myös Loiri istui tuolloin ohjaajan pallilla yhdessä Pasasen kanssa.

Alkuperäisessä elokuvassa Lonely Rider (Loiri) vie apurinsa Tonto-intiaanin (Salminen) kanssa etsintäkuulutettua Speedy Gonzalesia (Pasanen) hirtettäväksi palkintorahojen toivossa. Juoni kääntyy päälaelleen, kun parivaljakolle selviää asioiden todellinen laita.

- Elokuvan maailma on mielenkiintoinen ja aidolla tavalla ”vinksallaan”. Olemme leikitelleet Andrein kanssa, että teemme tästä niin omaelämäkerrallisen kuin uskallamme, Aku Hirviniemi sanoo.

Hirttämättömät saa ensi-iltansa syksyllä 2022.

Lue myös: Hannele Lauri ylistää edesmenneitä suomalaislegendoja - "Olimme kuin perhe"

Lue myös: Spedestä kertova elokuva valmistuu ahdistelusyytteistä huolimatta - kohu huomioidaan sisällössä

Kilpailut

Uusimmat