Kuva: Illumination / YouTube

TikTok-trendi leviää maailmalla uuden elokuvan myötä - osa teattereista kielsi nuorilta pukujen käytön

06.07.2022 10:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Osa on odottanut Minions-elokuvasarjan jatko-osaa niin kauan, että siitä on syntynyt oma TikTok-trendinsä.

Kauan odotettu elokuva Minions: The Rise of Gru (suom. Kätyrit: Grun tarina) sai ensi-iltansa 29. kesäkuuta ja on jo nyt suuri hitti esimerkiksi TikTok-sovelluksessa. Minions-elokuvasarjan innokkaat fanit ovat aloittaneet TikTokissa trendin, jolle käytetään merkkiä #GentleMinions eli #LempeätKätyrit. Kyseinen trendi on noussut maailmanlaajuiseksi, mutta toistaiseksi ei ole tietoa, että se olisi vielä Suomessa kovin suuri ilmiö.

Kyseisessä trendissä suuri joukko teini-ikäisiä pukeutuu Gru-hahmon lailla mustaan pukuun ja kopioi superpahiksen ikonista käsiliikettä. Osan nuorista on jopa nähty syövän elokuvateattereissa banaaneja, jotka tunnetaan kätyreiden lempiherkkuna.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa toisen julkaisun täältä.

On epäselvää, mistä kyseinen trendi on alun perin saanut alkunsa, mutta sen ideana on juhlia fanien viiden vuoden odotusta elokuvasarjan jatko-osasta. Teini-ikäisten käytöksestä on tehty lukuisia valituksia elokuvateattereille muun muassa nuorten törkeästä käytöksestä ja äänekkyydestä. Osa asiakkaista on jopa väittänyt, että nuoret ovat heittäneet muun muassa herkkuja valkokangasta päin elokuvan aikana.

Osa Iso-Britannian elokuvateattereista onkin ilmoittanut pistävänsä pukukoodirajoituksen, joka kieltää nuoria pukeutumasta pukuun, mikäli he ovat tulossa katsomaan uutta Minions-elokuvaa. Yksi teatteri joutui jopa perumaan uuden Minions-elokuvan tulevat näytökset kyseisen trendin vuoksi. Osa teattereista perustelee päätöksensä muun muassa sillä, että he haluavat kunnioittaa niitä lapsia, jotka tulevat teatteriin kokemaan ensimmäistä elokuvakokemustaan.

Elokuvastudio Universal Pictures sen sijaan jopa kannatti suosittua TikTok-trendiä Twitter-julkaisussaan.

”Kaikki, ketkä menevät katsomaan uutta Minions-elokuvaa puvuissa: me huomaamme teidät ja rakastamme teitä”, elokuvastudio kirjoittaa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Trendin uskotaan olevan osasyy sille, miksi uusi Minions-elokuva on rikkonut lipunmyyntiennätyksiä. CNN-julkaisun mukaan elokuva sai ensi-iltaviikonloppunaan huikeat 125 miljoonaa dollaria eli yli 121 miljoonaa euroa.

Perhe-elokuva jatkaa tarinaansa siitä, miten maailmanluokan superroisto tapasi apulaisensa kätyrit. Päähenkilö Gru on elokuvassa 12-vuotias poika, joka juonii maailmanvalloitusta hieman huonolla menestyksellä. Pian Gru tapaakin kätyrit, jotka auttavat nuorta poikaa todistamaan Konnakuusikko-superryhmälle, että hänessä on ainesta rikolliseksi. 

Minions: The Rise of Gru -elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Elvis-elokuva on kerännyt vajaassa viikossa jo yli sadan miljoonan lipputulot

Lue myös: Suomessakin laajasti uutisoidusta onnettomuudesta julkaistaan elokuva - mukana huippunäyttelijät

Lähteet: Sky News, BBC, CNN

Kilpailut

Uusimmat