Kuva: AOP / Pasi Murto

Pimppi-sanan käyttö nostatti keskustelun Kesäterassi-ohjelman kulisseissa - Piritta Hagman haluaa normalisoida sanan

05.07.2022 16:45 - Iiro Myllymäki

Fysioterapeutti Piritta Hagman on vieraana ohjelmassa, jossa hänen "pimppi-PT"-tittelinsä herätti ristiriitaisia reaktioita.

MTV3:n Kesäterassi-ohjelmassa on tiistai-illan jaksossa vieraana äitiys- ja lantiopohjafysioterapeutti Piritta Hagman, 42, joka käyttää itsestään myös nimitystä ”pimppi-PT”. PT-kirjainyhdistelmällä viitataan personal traineriin. Pimppi-sanan käytöstä käydään paljon keskustelua Kesäterassin jaksossa juontajien Tuija Pehkosen ja Lorenz Backmanin luotsaamana.

Hagman selittää, että pimppi-PT on ikään kuin hellittelynimi hänen ammatilleen. Sanan käyttö lähti alun perin siitä, että hänen ystävänsä alkoivat kutsua häntä tällä nimikkeellä. Tästä tämä siirtyi myös Hagmanin omaan käyttöön ja nyt hän käyttää sitä omana tavaramerkkitittelinään.

Pimppi-sanan käyttö Kesäterassi-ohjelmassa oli herättänyt keskustelua kulisseissa.

- Kävimme itse asiassa aika pitkän keskustelun tuolla takahuoneessa ennen haastatteluasi, että voiko ison kanavan primetime-ohjelmassa sanoa sanaa pimppi, Pehkonen kertoo.

Backman paljastaa, että hän itse pyrki rajoittamaan sanan käyttöä ohjelmassa. Pehkosen mukaan näin teki myös ohjelman tuottaja. Hagmanin mielestä työtä on tehtävänä, jotta sanaan ei liity oudoksi koettua latausta.

- Minusta tuntuu, että se on usein miehille jotenkin haastava sana. Haluan, että sitä käytetään niin kauan, kunnes se on käyttösana, joka pystytään sanomaan ilman huolen häivää täälläkin primetimessa, Hagman toteaa.

Nainen pyrkiikin omalla esimerkillään normalisoimaan sanan käyttöä.

- Osa kokee, että sanan käyttö ei ole ok. Jännä juttu, että usein ne setämiehet sanovat näin, Hagman näpäyttää.

Heijastelee asennoitumista naisten seksuaalisuuteen

Backman jatkaa vielä keskustelua kysymällä, mikä sanassa monia oikein vaivaa. Hagman uskoo, että tämä kytkeytyy kulttuurissa vallitsevaan yleiseen asenteeseen naisten seksuaalisuudesta piilossa pidettävänä asiana. Hänen mukaansa tämän näkee jo lapsiin suhtautumisessa.

- Kun pikkupoika on uima-altaalla pippeli kädessä suurin piirtein, se on normaalia. Auta armias, jos tyttö tekisi jotain genitaalialueellaan ja laittaisi kättä minnekään. Sitä pidetään hirveän epäsiveellisenä, Hagman sanoo.

Hagman on pitänyt pimppi-sanaa esillä esimerkiksi Rosanna Kuljun kanssa pitämänsä Podplay-podcastin Grl Gang ft. Pimppi PT:n nimessä, ja sana komeilee heti ensimmäisenä myös naisen Instagram-tilin kuvauksessa.

Kesäterassi-ohjelmaa esitetään MTV3-kanavalla kesän arki-iltoina kello 19.30.

Lue myös: Grl Gang -podcastissa pohditaan hedelmällisyystestin tuovan mielenrauhaa: "Monta vuotta olin huolissani"

Lue myös: "Liukkaria, liukkaria, liukkaria" - Piritta Hagman antaa vinkkinsä synnytyksen jälkeiseen seksiin

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat