Kuva: AOP / Pasi Murto

"Liukkaria, liukkaria, liukkaria" - Piritta Hagman antaa vinkkinsä synnytyksen jälkeiseen seksiin

31.03.2022 18:15 - Iiro Myllymäki

Piritta Hagman neuvoo, että omaan nautintoon voi lähteä tutustumaan synnytyksen jälkeen masturboinnin kautta.

Grl Gang ft. Pimppi PT -podcastin uusimmassa jaksossa yrittäjä ja juontaja Rosanna Kulju ja naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti Piritta Hagman vastaavat kuulijoiden esittämiin kysymyksiin. Koko jakson pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Yhdessä kysymyksessä tiedustellaan, miten päästä taas seksin makuun synnytyksen jälkeen ja vauva-arjen keskellä. Hagman sanoo, että tämä kysymys mietityttää hyvin monia.

Hagmanin mukaan monella on se käsitys, että synnytyksen jälkitarkastuksessa annetaan ikään kuin hyväksytys seksin harrastamiseen palaamiselle.

- Sitten moni on ihmeissään, kun tämä ei tunnu vielä samalta eikä alapäässä ole samanlainen olo kuin ennen. Ei voi ollakaan, koska jälkitarkastuksen tehtävä ei ole mitatakaan toimintakykyä vaan katsoa, ovatko haavat parantuneet ja onko gynekologisesti kaikki paikoillaan. Keho ei ole siinä kohtaa vielä palautunut, Hagman huomauttaa.

Hagman muistuttaa, että synnytyksen jälkeen seksin ei kuulukaan tuntua samanlaiselta kuin aiemmin.

- On täysin normaalia, että synnytyksen jälkeen limakalvot ovat ohuemmat ja kuivemmat kuin ennen, eli liukkaria, liukkaria, liukkaria. Suosittelen sitä joka elämänvaiheeseen. Se on erityisen tärkeää synnytyksen jälkeen, Hagman neuvoo.

Piritta Hagman ja Rosanna Kulju vetävät Grl Gang ft. Pimppi PT -podcastia, jossa ruoditaan naisiin ja naisten terveyteen liittyviä asioita. (kuva: Laura Kiuru)

Masturboinnista hyvä aloittaa

Hagmanin mielestä on hyvä lähteä tunnustelemaan seksiin palaamista masturboinnin kautta. Hagman ymmärtää, että kiireisen vauva-arjen keskellä on hankalaa löytää aikaa seksille kumppanin kanssa.

- On stressaavaa, jos ainoa kahdenkeskinen aika on vartti ennen kuin tekisi mieli nukahtaa ja se pitäisi käyttää seksiin saman tien ilman että on kerennyt rentoutumaan.

Hagman neuvoo, että seksuaalisuuden tunnustelua kannattaa tehdä, vaikka ei hirveästi tekisikään mieli. Kokeilemisen kautta halu voi löytyä uudelleen.

- Pitää muistaa, että alkuun se ei välttämättä ole niin hekumallista. Kokeilemalla ja tekemällä voi herätellä kehoa, Hagman sanoo.

Hagman heittää myös kehotuksensa synnyttäneiden naisten kumppaneille.

- Muistakaa antaa kehuja! Muistakaa sanoa, kuinka ihanalta ja seksikkäältä toinen näyttää. Täytyy saada toinen tuntemaan olonsa kauniiksi, ihanaksi ja haluttavaksi naiseksi taas, Hagman sanoo.

Lue myös: Tarvitseeko parisuhteessa vaatia sukupuolitautitestiä? Rosanna Kulju ja Piritta Hagman kertovat kokemuksistaan

Lue myös: Rosanna Kulju sopii tärkeät työt ovulaatioviikolle - "Silloin pystyy mihin tahansa!"

Kilpailut

Uusimmat