Kuva: AOP

Presidentti Joe Bidenin vaimo joutui someraivon kohteeksi - vertasi ihmisryhmää aamiaistacoihin

13.07.2022 16:15 - Riia Frost

Jill Bidenin tiedottaja sanoo, että Yhdysvaltain presidentin vaimo pahoittelee puhettaan.

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin, 79, vaimo Jill Biden, 71, joutui someraivon kohteeksi hänen puheensa takia, jonka hän piti UnidosUS-organisaation konferenssissa San Antoniossa Texasissa. Puheessaan Biden muun muassa ylisti voittoa tavoittelemattoman järjestön johtajaa Raul Yzaquirrea, joka johti kansalaisoikeus- ja edunvalvontajärjestöä 30 vuotta. Lisäksi Biden ylisti puheessaan latinoväestön monimuotoisuutta kaikkialla Yhdysvalloissa.

- Raul auttoi rakentamaan tätä organisaatiota ymmärtäen, että yhteisön monimuotoisuus on sen vahvuus. Monimuotoisuus, joka on yhtä erottuva kuin Bronxin elintarvikeliikkeet, yhtä kaunis kuin Miamin kukat ja yhtä ainutlaatuinen kuin aamiaistacot, Biden sanoi.

Jill Bidenin puhe nosti someraivon. (kuva: AOP / EPA-EFE)

Bidenin sanat herättivät paljon kritisointia sosiaalisessa mediassa. Erityisen loukkaavana nähtiin se, että Biden vaikutti vertaavan latinalaisamerikkalaisia taco-ruokaan, joka yhdistetään pitkäaikaiseen stereotypiaan.

”Jill Biden kutsui juuri latinalaisamerikkalaisia tacoiksi. Tämä ei ole varapuheenjohtaja. Kuka Valkoisen talon puheenkirjoittajista voitti juuri vedonlyönnin, jossa hänen tuli saada Yhdysvaltain ensimmäinen nainen sanomaan jotain tällaista?” yksi vitsailee.

”Miten tämä ei ole rasistista?” toinen kummastelee.

”Mutta millainen taco minä sitten olen?”, eräs latinalaisamerikkalainen twiittaaja pohtii.

Myös toimittajajärjestö NAHJ eli The National Association of Hispanic Journalists totesi Twitter-julkaisussaan, että aamiaistacojen vertaaminen latinalaisamerikkalaisten uniikkisuuteen demonstroi sitä, miten vähän tietoa Bidenilla ja hänen tiimillään on kyseisen ihmisryhmän kulttuurista.

”NAHJ rohkaisee Bidenia ja hänen puheenkirjoitusryhmäänsä ottamaan jatkossa aikaa ymmärtääkseen kansamme ja yhteisömme monimutkaisuutta. Emme ole tacoja. Perintöämme latinoina ovat muokanneet monet diasporat, kulttuurit ja ruokaperinteet. Älä pelkistä meitä stereotypiaksi”, NAHJ kirjoittaa.

Nyt Bidenin tiedottaja Michael LaRosa sanoo Twitter-julkaisussaan, että Yhdysvaltain ensimmäinen nainen on pahoillaan, jos hänen puheensa koettiin loukkaavana.

”Yhdysvaltain ensimmäinen nainen pahoittelee, että hänen sanansa välittivät kaikkea muuta kuin puhdasta ihailua ja rakkautta latinoyhteisöä kohtaan”, LaRosa kirjoittaa.

Biden ei ole toistaiseksi itse omilla sanoillaan kommentoinut hänen puheestaan noussutta someraivoa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Joe Biden suutelemassa vaimoaan Jill Bidenia. (kuva: AOP)

Lue myös: Paris Hilton valitsi Britney Spearsin presidentti Joe Bidenin sijaan - "Tämä oli tärkeämpää"

Lue myös: Joe Biden vastasi juontajan tiukkoihin kysymyksiin aseväkivallasta: "En halua jäljitellä Trumpia"

Lähteet: USA Today, CBS News

Kilpailut

Uusimmat