Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Toimintaelokuva, jonka piti jäädä Sylvester Stallonen viimeiseksi

20.07.2022 07:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Tämän illan elokuvassa taistellaan aikaa vastaan.

Katastrofielokuvien ystävien kannattaa täksi illaksi ostaa popcornit ja limut valmiiksi, sillä tänään tv:ssä pyörii elokuva, joka vie katsojansa ahtaisiin paikkoihin tulen ja tulvan keskelle.

Vuoden 1996 Daylight - paniikki tunnelissa -elokuvassa New Yorkin tunnelissa tapahtuu räjähdys, joka tuhoaa molemmat sisäänkäynnit. Tunneliin jää jumiin joukko ihmisiä, joita uhkaa sisään tulviva vesi ja räjähdyksestä syntynyt tulipalo, joka vie joka sekunnilla enemmän happea pois. Pelastusjoukko, johon kuuluu myös Kit Latura, yrittää epätoivoisesti pelastaa ihmisjoukon ennen kuin tunneli romahtaa. Alkaa paineita nostattava taistelu aikaa vastaan.

Elokuvan pääosissa näyttelevät Sylvester Stallone, Amy Brenneman ja Viggo Mortensen ja ohjaajana toimii Rob Cohen. Cohen olisi halunnut alunperin, että Nicolas Cage olisi tähdittänyt elokuvan pääosaa, koska Universal-elokuvatuotantoyhtiö koki hänet enemmän hahmonäyttelijänä. Mieli kuitenkin muuttui, kun yhtiö huomasi Stallonen olevan kannattavampi näyttelijävalinta.

Stallone suostui lähtemään elokuvan näyttelijäkaartiin muun muassa siksi, että hän halusi päästä yli omasta ahtaan paikan kammostaan. Stallone oli myös päättänyt, että Daylight tulisi olemaan hänen näyttelijänuransa viimeinen toimintaelokuva, koska hän koki olevansa liian vanha niihin. Stallonen aikeet jäivät kuitenkin vain puheiksi ja näyttelijä ollaan nähty Daylightin jälkeen myös muun muassa Rambo-, Expendables- ja Escape Plan -toimintaelokuvissa.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa elokuvan trailerin täältä.

Daylight

TV5

22:00

Lue myös: Adele osti Sylvester Stallonen ökykartanon "pilkkahintaan" - katso kuvat hulppeasta talosta

Lue myös: Sylvester Stallonen Rocky-tavaraa huutokaupattiin jättisummilla - yksi vihko kohosi hintavimmaksi

Lähteet: IMDB

Kilpailut

Uusimmat