Kuva: Netflix / YouTube

Blonde-elokuva sai somekritiikkivyöryn trailerin julkaisun jälkeen - "Mikä tuo aksentti on?"

01.08.2022 19:15 - Riia Frost

Sekä Netflix että näyttelijä Ana De Armas joutuivat somekritiikin kohteiksi Blonde-elokuvan trailerin julkaisun jälkeen.

- Marilyn Monroe on olemassa ainoastaan valkokankaalla.

Näin näyttelijä Ana De Armas, 34, sanoo ikonisessa Marilyn Monroen roolissa odotetun Blonde-elokuvan trailerissa, joka julkaistiin torstaina 28. heinäkuuta. Kyseinen repliikki tuotti monille faneille kylmiä väreitä ja osa jopa ylisti Armasin roolisuoritusta ja kehui näyttelijän näyttävän aivan Monroelta.

Traileri kuitenkin tuotti monelle pettymyksen tulevasta elokuvasta. Pettyneet fanit ilmaisivat avoimesti tyytymättömyytensä Netflixin työtä kohtaan sosiaalisessa mediassa. 

Moni kritisoi muun muassa sitä, miten Netflix päätti ottaa inspiraatiota elokuvalleen Blonde-kirjasta, joka kertoo fiktiivisen version Monroen elämästä. Kyseisessä kirjassa korostetaan esimerkiksi salaliitoteoriaa, jossa Monroen olisi murhannut poliitikko Robert F. Kennedy, vaikka Monroen kuolema on osittain edelleen mysteeri. Monien mielestä Monroen elämään perustuvan elokuvan tulisi kertoa legendan tarina mahdollisimman todenmukaisesti kunnioittaakseen edesmennyttä näyttelijätärtä.

”Katsoin juuri Blonde-elokuvan trailerin ja sen katsominen jää viimeiseksi kerraksi”, yksi toteaa.

”Muistutus siitä, että Blonde perustuu erittäin vahvasti fiktiiviseen kirjaan Marilyn Monroesta, mikä syöttää julkisuuteen lisää valheita hänestä”, toinen korostaa.

Ana De Armas joutui suuren kritiikin kohteeksi aksenttinsa vuoksi. (kuva: AOP)

Suurinta kritiikkiä sai kuitenkin Armasin kuubalaisespanjalainen aksentti, joka monien mielestä paistoi erittäin vahvasti läpi Monroe-roolissa. Monen mielestä tämä haittaa suuresti Armasin uskottavuutta roolisuorituksessaan, koska Monroella ei tiedettävästi ollut kyseistä aksenttia.

”Tuo näyttelijä ei näytä lainkaan Marilyn Monroelta, ja mikä tuo aksentti on?” Yksi pohtii.

”Korjatkaa minut, jos olen väärässä, mutta oliko Marilyn Monroella koskaan vahvaa espanjalaista aksenttia?” Toinen miettii.

”Hän näyttää mahtavalta, mutta valitettavasti hänen aksenttinsa on liian selkeä. Tiedän, että hän työskenteli todella paljon sen poistamiseksi, mutta se on edelleen vahva”, kolmas kirjoittaa.

”En ole varma, että pääsen tuosta aksentista yli. Pidän Anasta todella paljon näyttelijänä, mutta Marilyn Monroen näytteleminen on erittäin suuri riski hänelle”, neljäs toteaa.

Netflix tai Armas eivät ole toistaiseksi kommentoineet kritisismiä lainkaan. Blonde-elokuvan ohjaaja Andrew Dominik, 54, on kuitenkin kertonut aikaisemmin Screen Daily -julkaisussa, että se tulee varmasti herättämään ristiriitaisia mielipiteitä. Dominik sanoi uskovansa näin, koska elokuva uudelleenkertoo Monroen tarinan hänen elämästään ja kuolemasta.

- Se on vaativa elokuva. Jos yleisö ei pidä siitä, se on v*ttu heidän ongelmansa, Dominik totesi.

Blonde-elokuva saa ensi-iltansa 28. syyskuuta. Elokuva saapuu noin 60 vuotta sen jälkeen, kun Monroe kuoli kotonaan Los Angelesissa barbituraattien yliannostukseen. Monroen kuolemasta ei ole tänäkään päivänä varmuutta sen suhteen, että oliko kyseessä itsetuhoinen teko vai myrkyttikö joku tähden tarkoituksella.

Blonde-elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Ana de Armas muistelee Ben Affleckin kanssa seurustelemisen haittapuolta: 'Ei pakotietä'

Lue myös: Marilyn Monroe -elokuvasta julkaistiin esimakua - ensimmäinen video Ana de Armasista roolissaan

Lähteet: Independent UK, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat