Kuva: AOP / Shutterstock

Coyote Ugly -tähti kertoo kohtaamastaan kehovihasta elokuvan kulisseissa - "Näännytin itseäni"

04.08.2022 12:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Näyttelijä Melanie Lynskeyn mukaan hän sai jatkuvasti kuulla negatiivista palautetta kehostaan.

Näyttelijä Melanie Lynskey, 44, kertoo saaneensa osakseen kehonsa arvostelua uransa alussa.

Uudesta-Seelannista kotoisin oleva näyttelijä kertoo The Hollywood Reporterin haastattelussa kokeneensa painostusta laihduttaa Coyote Ugly -elokuvan kuvauksissa. Lynskey näytteli vuonna 2000 ilmestyneessä hittielokuvassa newjerseyläistä Gloriaa.

Lynskeyn mukaan kaikki naiset saivat kuvauksissa kuulla kritiikkiä kehoistaan.

- Kaikilla tytöillä oli ohjeistus, jota heidän piti noudattaa. Se oli naurettavaa, näyttelijä muistelee.

- Näännytin itseäni ja olin niin laiha kuin voin vain tässä kehossa olla. Olin silti kokoa neljä, Lynskey muistelee.

- Minulle annettiin paljon muotoilevia alusvaatteita ja ihmiset olivat hyvin pettyneitä nähdessään minut. Pukusuunnittelija tokaisi minulle: 'Kukaan ei kertonut minulle, että täällä olisi kaltaisiasi tyttöjä', hän jatkaa.

Lynskey muistelee myös esimerkiksi maskeeraajien pyrkineen saamaan näyttelijän näyttämään laihemmalta. Se oli hänen mukaansa parikymppiselle näyttelijälle lannistavaa.

Melanie Lynskey Coyote Ugly -elokuvan ensi-illassa vuonna 2000. (kuva: AOP / Shutterstock)

Menestyselokuvan kuvausten lisäksi Lynskey on kohdannut kehonsa arvostelua myös muissa tuotannoissa. Hän kertoi aiemmin tänä vuonna joutuneensa arvostelun kohteeksi Yellowjackets-sarjan kuvauksissa.

- He kyselivät minulta, että mitä meinaisin tehdä itselleni. Heidän mukaansa tuottajat auttaisivat mielellään minua ja hankkisivat minulle personal trainerin, näyttelijä kertoi Rolling Stonen haastattelussa tammikuussa.

Lynskeyn mukaan hän ei kuitenkaan halunnut laihduttaa rooliaan varten, vaan halusi hahmonsa näyttävän oikealta naiselta Hollywood-version sijaan.

- Minulle oli hyvin tärkeää, että hahmoni tuntee olonsa hyväksi ja seksikkääksi kehossaan, eikä ajattele tai puhu siitä. Haluan naisten voivan katsoa häntä ja todeta 'Vau, hän näyttää aivan minulta, eikä kukaan sano häntä lihavaksi'. Sellainen representaatio on tärkeää, näyttelijä pohti aiemmin.

Näyttelijä kertoi vuonna 2016 kamppailleensa häiriintyneiden syömistottumusten ja heikon itsetunnon kanssa. Hän kertoi tuolloin yrittäneensä saavuttaa kehoa, joka ei ole hänelle fyysisesti mahdollista.

Lynskey on naimisissa näyttelijä Jason Ritterin, 42, kanssa ja heillä on 3-vuotias tytär.

Lue myös: Muistatko Coyote Ugly -elokuvan kauniin päätähden? Katso miltä hän näyttää nykyään

Lue myös: 2000-luvun hittielokuvat ovat täynnä ajankohtaista tyyli-inspiraatiota - 12 kuvaa osoittavat

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat