Kuva: AOP

2000-luvun hittielokuvat ovat täynnä ajankohtaista tyyli-inspiraatiota - 12 kuvaa osoittavat

09.06.2021 12:15 - Henna Koste

Nauti Mean Girls tai vaikkapa Coyote Ugly - yhdistä huvi ja hyöty.

Vaikka 2000-luvun muotia on parjattu lukuisia kertoja, on se ysäritrendien vanavedessä tehnyt paluun. 2000-luvun muodissa nähtiin niukkoja yläosia, matalia vyötäröleikkauksia ja leveitä lahkeita. Myös ketjuvyöt, stringien vilauttelu ja minihameet olivat ajankohtaisia nollarilla - ja niin ovat nytkin. Jos kaipaat muoti-inspiraatiota, katso joku 2000-luvun hittileffoista.

Poimimme neljä elokuvaa, joista voit löytää täydellisiä asuideoita kesäkadulle. 

Mean Girls

Vuonna 2004 ensi-iltansa saanut Mean Girls esitteli yhden näkemyksen teinityttöjen elämästä. Hittielokuva kuvasi myös loistavasti aikansa muotia. Lindsay Lohanin tähdittämässä elokuvasta voi bongata minihameita, tyköistuvia neuleita ja olkapäät paljastavia yläosia. Kaikki nämä ovat ajankohtaisia myös vuonna 2021. 

Amanda Seyfried, Lacey Chabert ja Lindsay Lohan rooleissaan. (kuva: AOP)

Lindsay Lohan ja Rachel McAdams esittelivät elokuvassa nollarimuotia. (kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Sinkkuelämää

Ensimmäinen Sinkkuelämää-elokuva julkaistiin vuonna 2008. Aivan, kuten suosikkisarjassakin, myös elokuvassa muoti näytteli suurta roolia. Sarjan tyylitaiturin roolista vastannut Carrie (Sarah Jessica Parker) nähtiin astetta näyttävemmissä asuissa, mutta myös Kim Cattrallin näyttelemä Samantha Jones nähtiin muun muassa ylisuuressa lierihatussa ja värikkäässä bleiserissä. Nämä vaatekappaleet voisivat olla hyvin myös tämän kesän mallistoista. 

(kuva: AOP)

(kuva: AOP)

Minimalismia ja kerroksellisuutta - toimivat aina. (kuva: AOP)

Coyote Ugly

Moni 2000-luvulla nuoruuttaan elänyt on nähnyt Coyote Uglyn. Baarimiljööseen sijoittuva nuorisoleffa tarjoili runsaasti muoti-ideoita. Elokuvassa nähdään paljon matalavyötäröisiä housuja, hapsuja ja nahkavaatteita. 

Piper Perabo nähtiin Violet Sanfordina. (kuva: AOP)

Bridget Moynahan on elokuvassa Rachel. (kuva: AOP)

Radalla

Cameron Diazin, Selma Blairin ja Christina Applegaten tähdittämä Radalla sai ensi-iltansa vuonna 2002. Vaikka elokuva ei ollut suurin menestys jenkkilässä, voi sen katsoa liki 20 vuotta myöhemmin myös tyyli-inspiraatiota metsästäen. Vatsan päällä komeilevat ketjuvyöt, napapaidat ja housuista pilkottavat stringit - kaikki nämä voimme bongata leffasta. 

Christina Applegate ja Johnathon Schaech. (kuva: AOP)

Cameron Diaz ja Christina Applegate. (kuva: AOP)

Lue myös: 8 muotihankintaa, joilla selätät kesän asukriisit - kaikki sopivat yhteen

Lue myös: Vuonna 2004 ennustettiin, miltä Frendit-tähdet näyttävät 2020-luvulla - pieleen meni ja pahasti

Kilpailut

Uusimmat