Kuva: AOP

Uutta Netflixin suosikkielokuvaa syytetään rasistiseksi - ohjaaja vastaa kritiikkiin

18.08.2022 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Purple Hearts -elokuvassa liberaalit ja konservatiiviset arvot kohtaavat rakkaustarinassa.

Netflixin uusi Purple Hearts -draamaelokuva on saanut menestyksekkään lähdön, ja elokuva keikkuu tällä hetkellä Suomen Netflixin toiseksi katsotuimpana leffana. Suosiosta huolimatta Purple Hearts ei ole säästynyt kritiikiltä. Jotkut ovat syyttäneet elokuvaa jopa rasistiseksi.

Elokuvassa laulaja-lauluntekijä Cassie (Sofia Carson) suostuu järkiavioliittoon merijalkaväen sotilaan Luken (Nicholas Galitzine) kanssa saadakseen sairausvakuutuksen. Liberaalin naisen ja konservatiivisia arvoja kannattavan miehen välit lämpenevät romanttisessa draamassa, ja raja teeskentelyn ja totuuden välillä hämärtyy.

Variety-lehti kirjoittaa, että rasistiseksi tulkittavia teemoja nähdään elokuvassa esimerkiksi kohtauksessa, jossa eräs merijalkaväen sotilas kohottaa maljan.

- Otetaan elämälle, rakkaudelle ja helvetin arabien metsästämiselle, beibi, sotilas sanoo.

Paikalla oleva Cassie tuohtuu tästä, kun taas Luke yrittää rauhoitella häntä ja koko tilanne unohtuu pian.

Purple Heartsin ohjaaja Elizabeth Allen Rosenbaum on reagoinut elokuvan saamaan kritiikkiin Varietyn haastattelussa. Hän kertoo, että henkilöhahmoilla on oltava selkeitä puutteita elokuvan alussa, jotta hahmojen kehittyminen on mahdollista.

- Loimme tietoisesti kaksi hahmoa, jotka on kasvatettu vihaamaan toisiaan. Heillä on omat puutteensa alussa, ja tämä on tarkoituksellista. Jotta punainen ja sininen sydän voivat ikään kuin muuttua violeteiksi, hahmojen täytyy olla aika äärimmäisiä. Joillain heidän ympärillään olevilla henkilöillä on vielä enemmän puutteita kuin päähahmoilla, Rosenbaum kertoo.

Elokuvan teemana on, miten ihmiset voisivat jakautuneessa maailmassa oppia kohtaamaan toisiaan ja tulla ”maltillisemmiksi”, ohjaaja sanoo.

- Toivon elokuvasta loukkaantuneiden ymmärtävän, että tarkoitusperämme ovat hyvät. Uskomme, että ihmisten tulee kasvaa ja tulla maltillisemmiksi, Rosenbaum sanoo.

Jotkut kriittiset katsojat ovat syyttäneet elokuvaa myös naisvihamieliseksi ja armeijan propagandaksi.

Lue myös: Teinisarja ohitti K18-fantasiaseikkailun - nousi Netflixin katsotuimmaksi

Lue myös: Disney ohitti Netflixin suoratoistopalveluiden tilaajamäärissä

Lähteet: Variety, Paper

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat