Kuva: Emmi Moilanen

Euroviisuissakin nähdyllä Topi Latukalla todettiin harvinainen syöpä - jakoi kuvan sairaalavuoteelta

05.09.2022 10:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Softengine-yhtyeen laulajan odotetaan selviävän luusyövästä leikkauksella.

Softengine-yhtyeen laulajana Suomea Euroviisuissa vuonna 2014 edustanut Topi Latukka, 28, kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänellä on todettu harvinainen syöpä. Mies kertoo, että adamantinoma-niminen luusyöpä on todettu hänellä vasemmassa sääriluussa. Latukka joutui sairaalaan viikko sitten, kun luu meni poikki.

”Toi luu oli haurastunut näytteenottojen ja kasvaimen takia niin paljon että viikko sitten mökillä kun liukastuin se rasahti poikki. Oon nyt ollut tasan viikon sairaalassa sängyssä enkä kertaakaan pystynyt nousemaan tästä”, Latukka kirjoittaa.

Muusikko kertoo, että murtuma joudutti prosessia ja tänään maanantaina sekä murtuma että kasvain hoidetaan pois leikkauksella.

20 cm luuta otetaan pois ja tilalle laitetaan rautaputki, jotain levyjä ja luuta toisesta jalasta. Syöpä ei ole onneksi levinnyt että näillä näkymin pitäisi sit selvitä tolla. Leikkauksesta toipumiseen ja kävelyn uudelleen opetteluun menee 6–12 kuukautta”, Latukka kertoo.

Latukan koko päivityksen voit katsoa alta. Jos upotus ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

Softengine sijoittui Something Better -edustuskappaleellaan sijalle 11 vuoden 2014 Euroviisuissa. Topi Latukka on tehnyt bändihommien lisäksi myös suomenkielistä soolouraa ja toiminut biisinkirjoittajana muille artisteille.

Lue myös: Topi Latukka Softenginen tuomasta suosiosta: "On sanottu, että anna nyt kusen vähän nousta päähän"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat