Kuva: TV5

Tänään tv:ssä: Ylistetty draamaelokuva, joka pohjautuu ohjaajan omaan epäonniseen parisuhteeseen

18.09.2022 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

The Souvenir -elokuvan on ohjannut Joanna Hogg.

Suomen tv-ensi-illassa esitetään tänään The Souvenir -elokuva vuodelta 2019. 1980-luvun alkuun sijoittuvassa draamaelokuvassa ujo elokuvaopiskelija Julie (Honor Swinton Byrne) päätyy intensiiviseen suhteeseen epäluotettavan vanhemman miehen Anthonyn (Tom Burke) kanssa. Äidin ja ystävien huolenilmauksilla ei ole väliä, kun Julie ajautuu yhä syvemmälle suhteen pauloihin.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Joanna Hogg. Elokuva perustuu ohjaajan omaan epäonniseen suhteeseen opintojensa ajalta.

The Souvenir sai ensi-iltansa Sundance-elokuvafestivaalilla, missä se voitti tuomaristopalkinnon ei- yhdysvaltalaisten draamaelokuvien kategoriassa. Se keräsi myös runsaasti hehkutusta kriitikoilta. Rotten Tomatoes -sivuston laskelmien mukaan 90 prosenttia elokuvan saamista arvioista on ollut myönteisiä.

”The Souvenir -elokuvan on tehnyt elokuvantekijä, joka hallitsee työnsä täysin, ja elokuvan päätähti sopii täysin hänelle annettuun materiaaliin. Elokuva on ainutlaatuisen vaikuttava kasvudraama”, lukee sivuston kriitikkojen yhteenveto -kohdassa.

Elokuvalle on tehty myös vuonna 2021 julkaistu jatko-osa The Souvenir Part II.

Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

The Souvenir
klo 21.00
TV5

Lue myös: HS: Venetsian elokuvajuhlilla suosioon nousi suomalainen elokuva, josta ei ole kotimaassa vielä kuultu

Lähteet: Rotten Tomatoes, The Wrap

Kilpailut

Uusimmat