Kuva: Mikko Räsänen

MTV: Vesa-Matti Loirin hautajaiset ovat tänään - poliisi valvoo, ettei ympäristö tukkeudu

20.09.2022 08:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Loirin hautajaiset pidetään Helsingissä.

Elokuussa menehtynyt taiteilija Vesa-Matti Loiri haudataan tänään.

Loirin kohdalla keskusteltiin myös valtiollisten hautajaisten järjestämisestä, mutta niihin ei kuitenkaan päädytty. Hautajaiset ovat vain kutsun saaneille taiteilijan omaisille. 

Hautajaiset pidetään Johanneksen kirkossa, Helsingissä. Poliisi valvoo hautajaisten kulkua, ettei esimerkiksi kirkon edustalle ala pakkautua ulkopuolisia tai tiet lähiympäristössä ruuhkaudu. Poliisi kertoo MTV:n haastattelussa, että näin mittava valmistautuminen ei ole jokaviikkoinen tehtävä.

- Jos havaitsemme että esimerkiksi kirkon edusta menee aivan tukkoon ja autoja aletaan pysäköidä siten, että jalankulku tai muu liikenne estyy, niin poliisi huolehtii, että liikenne sujuu, mutta toki jonkinlaista jonoa voi syntyä hetkittäin liikenteen ohjauksesta huolimatta, ylikomisario Jarkko Lehtinen kertoo MTV:n artikkelissa.

Loiri oli kuollessaan 77-vuotias ja sairasti kahta parantumatonta syöpää. Hän ehti urallaan tehdä lukemattoman määrän ikimuistoisia rooleja ja levyttää useita albumeita. 

Lue myös: Lenita Airisto pohtii, mikä teki Vesa-Matti Loirista koko kansan suosikin: "Omisti lahjakkuutensa suomalaisille"

Lue myös: IL: Mika Kaurismäki kertoo Vesa-Matti Loirin suunnitelleen vielä yhtä elokuvaa

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat