Kuva: AOP

Huijariperijätär Anna Sorokin vapaaksi tietyin ehdoin - pysyttävä kotona, sosiaalisen median käyttökielto

07.10.2022 12:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Huijariperijättären tarinasta julkaistiin Netflix-sarja aiemmin tänä vuonna.

Huijariperijätär Anna Delveyna tunnettu Anna Sorokin on vapautettu 10 000 euron suuruista takuusummaa vastaan. Hän on ollut pidätettynä 17 kuukauden ajan Yhdysvaltain maahanmuutto- ja tulliviranomaisten toimesta. Sorokin taistelee paraikaa karkottamistaan vastaan, sillä hänen viisuminsa on vanhentunut.

Useiden lähteiden mukaan saksalaisena perijättärenä esiintyneen Sorokinin vapautuksessa on kuitenkin ehtoja. Sorokinin on pysyteltävä kotonaan 24 tuntia vuorokaudessa ja tätä valvotaan sähköisesti. Hän ei myöskään saa käyttää sosiaalista mediaa. Sorokinilla on Instagramissa yli miljoona seuraajaa ja Twitterissä yli 35 000 seuraajaa.

Sorokinin asianajaja toteaa lausunnossaan maahanmuuttoviranomaisten todenneen, ettei Sorokinin säilössä pitämiselle ollut enää perusteita, joten hänet on vapautettu yllä mainituin ehdoin.

Asianajaja huomauttaa lausunnossaan, että Sorokinin mahdollinen karkottaminen on edelleen käsiteltävänä ja että hänen vapautumistaan seurataan tarkoin.

Viihdesivusto Page Sixin mukaan Sorokin yrittää parhaillaan etsiä itselleen kotia, jotta hänen vapautumisehtonsa täyttyisivät.

Sorokin pidätettiin vuonna 2017 epäiltynä massiivisesta vedätyksestä, jonka avulla hän onnistui huijaamaan pankeilta, ystäviltään ja yrityksiltä noin 275 000:n euron edestä rahaa.

Hän esiintyi Anna Delvey -nimellä väittäen olevan saksalaissyntyinen perijätär, joka olisi perustamassa taidegalleriaa New Yorkin kaupungin arvoalueelle.

Vuonna 2019 Sorokin tuomittiin vähintään neljäksi vuodeksi vankilaan.

BBC julkaisi vuonna 2019 Sorokinin tarinasta podcastsarjan nimeltään Fake Hairess, joka on kuunneltavissa Spotifyssa.

Samaa aihetta käsittelevä Inventing Anna -sarja on katsottavissa Netflixissä.

Lue myös: 10 mieltä painavaa kysymystä huijariperijättären tarinasta - oikea Anna Delvey kommentoi sarjaa

Lue myös: Inventing Anna -sarjan inspiroinut huijari haluaa tehdä jotain laillista: "Toivottavasti saan mahdollisuuden"

Lue myös: Inventing Anna -sarjan inspiroinut huijari haluaa tehdä jotain laillista: "Toivottavasti saan mahdollisuuden"

Lähde: Entertainment Tonight

Kilpailut

Uusimmat