Kuva: MTV

Ehtivätkö Muodin huipulle -ohjelman kilpailijat oikeasti ompelemaan asut? Sami Sykkö vastaa

22.12.2022 10:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Muodin huipulle -ohjelman tuomari Sami Sykkö sanoo Voice.fi:n haastattelussa ohjelman sopivan myös heille, joita muoti ja pukeutuminen eivät kiinnosta.

Voit kuunnella haastattelun alta tai suoraan Podplaysta 

Muodin huipulle -ohjelma palaa ruutuihin helmikuussa 2023. Ohjelmassa kymmenen muotisuunnittelijaa ottaa toisistaan mittaa erilaisten haasteiden muodossa.

Tulevan kauden tuomaristossa istuu ohjelman juontaja Miisa Grekov sekä muotiasiantuntija Sami Sykkö. Heidän lisäksi asuja arvioivat tehtäväkohtaiset vierailevat tuomarit kuten Mert Otsamo, Katri Niskanen, Teemu Muurimäki, Meeri Koutaniemi ja Minttu Räikkönen.

Sami Sykkö, 52, on työskennellyt Helsingin Sanomien toimittajana ja Gloria-lehden päätoimittajana. Toimittajana hän on erikoistunut muotiin, sisustukseen ja kulttuuriin.

Tällä hetkellä Sykkö toimii muotikauppaa ja muodin kulttuuria edistävän Fashion Finlandin päätoimittajana. Sykkö aloitti tänä vuonna myös työelämäprofessorina LUT-yliopistossa.

Sykkö kertoi Voice.fi:n haastattelussa painottaneen Muodin huipulle -ohjelman tuomarin roolissaan erityisesti suunniteltujen asujen luovuutta, poikkeuksellisuutta sekä uutuusarvoa.

– Ohjelmassa tulee myös sellaisia tehtäviä, joissa kilpailijat joutuvat nopeassa ajassa keräämään käyttämänsä materiaalit tietystä paikasta. Olin nähnyt mitä kilpailijat keräsivät, mutta minulla ei ollut käsitystä siitä mitä niistä syntyy. Sitten olin suu auki, kun näin minkälaisia luomuksia he olivat saaneet aikaiseksi. Tuntui siltä, ettei tämän porukan luovuudella ollut mitään rajoja, Sykkö summaa.

Sykkö näkee ohjelman sopivan myös heille, joita muoti ja vaatteet eivät kiinnosta. Erityisesti ohjelman kilpailijat ja heidän tarinat luovat ohjelmaan kiinnostavuutta.

– Tämän lisäksi on vielä kirsikkana kakun päällä hienot vaatteet, joita kilpailijat valmistavat.

Sykkö on itse nähnyt vain kilpailijoiden luomat asut ja siksi odottaakin innolla näkevänsä mitä kilpailijat ovat puhuneet haastatteluissa.

Ohjelma on myös kilpailu, joten Sykön mukaan jännitystä syntyy myös draamasta sekä yllättävistä käänteistä.

– Katsojat pääsevät tuomariston mukana miettimään kuka ansaitsisi päästä jatkoon ja kenen työ on tällä viikolla onnistunut. Syntyyhän se jännitys siitäkin.

(kuva: Rebekka Silvennoinen)

Muodin huipulle -ohjelmassa kilpailijat saavat joka viikko uuden tehtävän. Heidän on suoriuduttava tehtävästä eli valmistettava vaateluomuksensa hyvin nopeassa ajassa. Tästä johtuen ohjelmasta huhutaankin, etteivät kilpailijat ompele oikeasti asuja vaan ne esimerkiksi teipataan kasaan muotinäytöstä varten.

Onko väite totta?

– On pääasia, että he saavat vision toteutettua. Sillä ei ole siinä vaiheessa merkitystä kuinka ne yksityiskohdat on tehty tai ovatko kaikki vuorit paikoillaan. Sellaiseen viimeistelyyn ei tietenkään ymmärrettävästi voi jäädä aikaa. Tärkeintä on ajatus ja se miten he pystyvät tuomaan sen ajatuksen näytöslavalle.

Sykkö kertoo hänelle syntyneen kilpailun aikana monia suosikkisuunnittelijoita. Hän sanoo kuitenkin kilpailun tason olleen korkealla, joten monesti päätös kotiinlähtijästä oli vaikea.

– Ohjelmassa asut täytyy valmistaa todella nopeasti. Jos siinä olisi pidempi aika miettiä niin näkisimme minkälaisia suunnittelijoita he oikeasti voivat olla. Nyt näemme esimaun ja sen perusteella tuomaristo pohtii kenellä on potentiaalia ja kuka on juuri sillä viikolla todella hyvä.

Voice.fi, Radio Nova ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Muodin huipulle -ohjelma tekee paluun - juontajaksi ja tuomariksi suosittu somevaikuttaja

Lue myös: Mmiisas fanitti jo teininä suosikkiohjelmaa - pääsi nyt sen juontajaksi

Lue myös: Muodin huipulle -kilpailija Riikka: ”En vaihtaisi päivääkään, mutta en lähde enää ikinä mukaan tämmöiseen”

Kilpailut

Uusimmat