Kuva: Tomi Natri/AOP

IL: Anu Sinisalo toivoisi enemmän rooleja yli 50-vuotiaille: "Yhä peräänkuulutan sitä"

13.01.2023 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sinisalo iloitsee, että suunta on oikea, mutta tehtävää riittää yhä.

54-vuotias näyttelijä Anu Sinisalo muistaa vielä ajan, jolloin naisille kirjoitetut roolit olivat hyvin kapeita. Iltalehden haastattelussa hän kertoo, että vaikka työsarkaa riittää edelleen, on suunta kuitenkin nykyään jo oikea.

- Se oli enemmän itsestäänselvyys kuin poikkeus. Nyt toki asiat ovat muuttuneet ja ne menevät parempaan suuntaan. Naiset ja varsinkin ikäiseni naiset saavat tehdä enemmän parempia ja mielenkiintoisempia rooleja, Sinisalo luonnehtii.

Sinisalo tietää, ettei naisen työllistyminen näyttelijänä ole päälle 50-vuotiaana valitettavasti itsestäänselvyys. Vaikka suunta on positiivinen, kärsivät yli 50-vuotiaat silti edelleen roolien vähenemisestä. Sinisalosta ilmiö on typerä, sillä myöhemmässä keski-iässäkin olevien ihmisten elämässä tapahtuu paljon kiinnostavia asioita ja monesti ihmiset katsoisivat mieluusti lähes itsensä ikäisiä näyttelijöitä.

- On se maailma yhä 30–40-vuotiaiden. Niin se vain on. Toivon, että perspektiiviä vähän laajennettaisiin sinne +50-ihmisiin. Yhä peräänkuulutan sitä, että kyllä meidän elämässä tapahtuu ihan todella paljon, mikä on varmasti ihan yhtä mielenkiintoista kuin 30–40-vuotiaiden. Uskoisin, että tuolla ovat suuret ikäpolvet, jotka katselisivat mielellään vähän lähempänä omanikäisiään, näyttelijä jatkaa.

Sinisalo kuitenkin itse kertoo haastattelussa, että hänen uransa mielenkiintoisimmat roolit ovat osuneet kohdalle vasta 50 vuoden tietämillä. Hän pitää itseään myös elävänä esimerkkinä aikojen muutoksesta, sillä merkittäviä rooleja on edelleen tarjolla, mutta ajattelee muutoksen kuitenkin olevan merkittävä erityisesti nuoremmille polville.

- Olen tietyllä tavalla yksi niistä konkreettisista muutoksista, joita on tapahtunut. En ajattele, että se on egoistisesti vain minulle, se on myös nuoremmalle polvelle. Se takaa myös heille laajempaa roolivalikoimaa ja hahmogalleriaa tulevaisuutta varten – varsinkin naisille, Sinisalo pohtii Iltalehdelle.

Sinisalo tähdittää seuraavaksi muun muassa Pohjolan laki -sarjan toista kautta.

Lue myös: Anu Sinisalo tapasi vanhan opettajansa ja kommentti jäi mieleen: 'Hän ei sanonut sitä pahalla'

Lue myös: Anna: Tähtinäyttelijä paljastaa räikeät palkkaerot sukupuolten välillä: "Tuottaja etsii tilalle toisen, kunnes joku tekee"

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat