Kuva: Mikko Räsänen

Ina Mikkola kertoo avoimesti paniikkikohtauksestaan - yllättävä keino laittoi kohtauksen kuriin

27.01.2023 13:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

"Olin varma, että kuolen. Ensin ajattelin, että olen varmaan juonut liian vähän vettä. Sitten ajattelin, että minulle tuli joku muu ns. sairauskohtaus", Mikkola kuvailee kohtausta Instagram-päivityksessään.

Toimittaja Ina Mikkola, 32, kertoo havahtuneensa outoon oloon Los Angelesissa työmatkallaan. Kummallinen olo paljastui lopulta hänen ensimmäiseksi paniikkikohtauksekseen ja hän kertoo kohtauksen alkaneen pyörryttävällä ololla, johon yhdistyivät myös hengitysvaikeudet ja puristava tunne rinnassa.  

"Olin varma, että kuolen. Ensin ajattelin, että olen varmaan juonut liian vähän vettä. Sitten ajattelin, että minulle tuli joku muu ns. sairauskohtaus. Sitten tajusin, että tämä on paniikkikohtaus, kun muistin, miten muut ihmiset ovat kuvailleet omiaan", Mikkola sanoo Instagram-julkaisussaan. 

Toimittaja kertoo pyytäneensä kumppaniaan googlaamaan, miten kohtauksesta pääsisi eroon. Ohjeissa esiin nousivat muun muassa musiikin kuuntelu ja jonkun toistuvan liikkeen tekeminen, mutta ne eivät Mikkolaa ensi alkuun auttaneet. Toimittaja sanoo yrittäneensä heittäytyä myös aggressiiviseen tunnetilaan olon helpottamiseksi ja kuunnelleensa samalla N.W.A:n Fuck Tha Police -kappaletta. Sitten hän kuitenkin muisti erään keskustelunaiheen, joka toimi lopulta avaimena kohtauksen laantumiseen. 

"Muistin keskustelleeni twerk-tanssija Tinzen kanssa sellaisesta kiinnostavasta seikasta, kuinka twerkatessa lantion liike voi vapauttaa kehoon kertynyttä traumaa, joten ajattelin, että ehkä sellainen aggressiivinen twerkkaus voisi olla hyvä toistuva liike. Vaikka en edes osaa twerkata, koska se on teknisesti niin vaikeaa, niin päätin yrittää", toimittaja kertoo. 

Lopulta paniikkikohtaus lähti helpottamaan ja Mikkola kertoo myös pienen huvittuneisuuden nostaneen päätään.

"Nojasin kyynerpäillä sängyn reunaan ja heilutin persusta kunnon aggressiolla samalla, kun räppäsin biisiä mukana. Tilanne alkoi samalla huvittaa minua suunnattomasti. Mutta kohtaus loppui! Eli tämä keino toimi kohdallani. Olin hämmentynyt ja helpottunut", Mikkola sanoo. 

Mikkola pohtii, tapahtuiko kohtaus rauhallisessa ja turvallisessa hetkessä juuri siksi, että silloin vanhoilla taakoilla oli tilaa pompata esiin. Toimittajan rehelliset pohdinnat ovat herättäneet samaistumisen tunteita myös kommenteissa. 

"Kiitos Ina että sanoitit näin henkilökohtaista ja pelottavaa aihetta. Tosi inspiroivaa ja lohdullista kuulla, miten keholliset keinot auttoivat!", kirjoittaa eräs. 

"Samaistun niin ja hyvä että sait kuriin. Itellä ei myöskään aina oo ollut selkeetä syytä, kun on kohtaus iskenyt. Mieli tosissaan on niin outo… hengitysharjotukset on jäänyt pysyväksi osaksi elämää, niin kliseistä kuin se onkin. Ehkä täytyy kokeilla tuota twerkkiä jos paniikkikohtaus joskus taas iskee", kirjoittaa toinen.

Voit katsoa julkaisun alta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös: Ina Mikkolan pysäyttävä dokumenttisarja jatkuu toiselle kaudelle - jatkaa salaliittojen ympärillä

Lue myös: Ina Mikkolan pysäyttävä dokumenttisarja Syvään päätyyn alkaa tänään - avausjaksossa pohditaan psykedeelejä

Lue myös: Ina Mikkolan uusi ohjelma vie syvälle salaliittoteorioiden maailmaan - sarja julkaistaan pian

Kilpailut

Uusimmat