Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

Tino, 23, yritti kieltää seksuaalisuutensa uskonnon takia - kertoo koskettavan tarinansa The Voice of Finlandissa

22.02.2023 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Tino Portnoj antoi pari vuotta sitten lehtihaastattelun siitä, miten oli päässyt irti homoseksuaalisuudestaan. Tämän jälkeen kaikki muuttui.

The Voice of Finlandin sunnuntain jaksossa laulamaan pääsee 23-vuotias Tino Portnoj. Turkulainen vaatekaupan myyjä kertoo jaksossa koskettavan tarinansa. Portnoj’lla on ollut vaikeaa kamppailua oman seksuaalisen suuntautumisensa kanssa.

- Elämässäni on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. On ollut kamppailua oman seksuaalisuuteni kanssa ja erittäin toksinen hengellinen ympäristö, jossa elin neljä ensimmäistä aikuisvuottani, Portnoj kertoo.

Eläessään kyseisessä ympäristössä Portnoj antoi lehtihaastattelun yhteiskristilliselle herätyslehdelle. Haastattelussa hän julisti päässeensä eroon homoseksuaalisesta identiteetistään uskonnon vuoksi ja alkaneensa seuraamaan Jeesusta. Haastattelun antamisen jälkeen kaikki muuttui.

- Vuonna 2021 minusta tehtiin lehtijuttu, jossa todistin, että uskoni ja Jeesuksen takia minun ei tarvitse elää elämääni homoseksuaalina. Lehtijutun jälkeen tajusin, etten pysty enää elämään valheessa. Seksuaalisuuteni ei poistu sillä, että yritän uskotella olevani jotain mitä en ole. Lehtijutun jälkeen olen oppinut hyväksymään itseni ja oman seksuaalisuuteni sellaisena kuin se on, Portnoj kertoo The Voice of Finlandissa.

Nyt Portnoj kertoo elävänsä tasapainoista elämää ja tekevänsä haluamiaan asioita muiden mielipiteistä välittämättä. Tästä osoituksena on laulukilpailuun osallistuminen.

- Maallisten laulujen esittäminen on ollut ehdottoman kiellettyä elämässäni. Nyt, kun teen asioita, jotka tuntuvat minusta parhailta, tajusin haluavani hakea The Voice of Finlandiin. En malta odottaa, että pääsen lavalle laulamaan, Portnoj sanoo.

The Voice of Finland nähdään Nelosella ja Ruudussa perjantaisin ja sunnuntaisin kello 20.

Lue myös: Yle: Kaksi kilpailijaa poistettiin The Voice of Finlandista Venäjän kansalaisuuden takia - sitten tehtiin täyskäännös

Kilpailut

Uusimmat