Kuva: Nelonen / Juuli Aschan

Sanna Marin joutuu tv:ssä lasten tentattavaksi somefiltterien käytöstä - "Olen visuaalinen ihminen"

23.02.2023 16:15 - Iiro Myllymäki

Pääministeri kertoo muun muassa filtterien käytöstään Luokan edessä -ohjelmassa.

Pääministeri Sanna Marin (sd) on alakouluikäisten lasten tentattavana Nelosen Luokan edessä -ohjelman toisessa jaksossa. Sarjassa puolueiden puheenjohtajat pääsevät vastaamaan 3.–6.-luokkalaisten esittämiin kysymyksiin ja osallistuvat myös erinäisiin tehtäviin. Erilaisen vaalitenttiohjelman ensimmäisessä jaksossa nähtiin kokoomuksen Petteri Orpo.

Heti ensimmäisessä kysymyksessä lapset tiedustelevat Marinin somekäyttäytymisestä.

- Jotkut sanovat, että käytät paljon filttereitä Insta-kuvissa, mutta miksi teet niin? eräs luokkalaisista kysyy.

Sanna Marinin filtterienkäyttö somekuvissa nousi keskustelunaiheeksi viime marraskuussa. Marin kertoi tuolloin Ylen pääministerin haastattelutunnilla, ettei käytä kasvojenpiirteitä muokkaavia filttereitä. Marin on suosinut kuvissaan erityisesti Instagramiin luotua boho-filtteriä, joka vaikuttaa kuvan värisävyihin ja saa ihon näyttämään tasaisemmalta.

Marin kertoo Luokan edessä -ohjelmassa käyttävänsä silloin tällöin filttereitä.

- Aika monet muutkin niitä käyttävät. En aina käytä filttereitä, mutta aika monesti filtterittömistäkin kuvista kirjoitetaan, että niissä on käytetty filtteriä, Marin sanoo.

Jos upotus ei näy, näet julkaisun täältä.

Hän perustelee somefilttereiden käyttöä sillä, että niillä voi vaikuttaa kuvien värimaailmaan.

- Siinä ei ole mitään erityistä syytä. Olen aika visuaalinen ihminen, ja värit ovat minulle tärkeitä. Joskus käytän filtteriä sen takia, että sävymaailma olisi tietynlainen.

Marin toistaa tässäkin kohtaa sen, ettei käytä kasvojenpiirteitä muokkaavia filttereitä julkaisuissaan.

- En ole käyttänyt sellaisia filttereitä, joista minulle tulisi kapeampi nenä tai isommat huulet tai silmät. En halua käyttää sellaisia, Marin vastaa.

Lapset kysyvät Marinilta myös muun muassa siitä, saako tämä olla missään rauhassa ilman, että tätä halutaan kuvata. Marin kertoo, että yhteiskuvan ottajia kyllä riittää, ja melkein aina hän suostuu niitä kysyttäessä antamaan. On kuitenkin myös tilanteita, joissa pääministeri ei fanikuviin mielellään suostu.

- Joskus olen sanonut myös ei, jos olen vaikka juoksemassa lenkillä. En ehkä siinä tilanteessa halua pysähtyä ottamaan kuvaa jonkun kanssa.

Luokan edessä -ohjelma nähdään Nelosella ja Ruudussa torstaisin kello 20.

Lue myös: MTV: Sanna Marin avautuu rakkauselämästään - nostaa esiin yhden erityisen tärkeän asian

Lue myös: Petteri Orpo repeää nauruun vaalitenttiohjelman ongintatehtävässä - "Joo, tuota..."

Kilpailut

Uusimmat