Kuva: AOP

Oscar-palkittu Tilda Swinton ei aio käyttää kasvomaskia leffakuvauksissa säännöistä huolimatta - "Olen hyvin terve"

15.03.2023 22:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijä kertoo, ettei aio käyttää maskeja elokuvan kuvauksissa Irlannissa.

Näyttelijä Tilda Swinton, 62, ei aio enää noudattaa kasvomaskeihin liittyviä koronasäädöksiä, ainakaan tulevan elokuvansa kuvauksissa. Swinton puhui aiheesta SXSW Film and TV -festivaalilla puhetilaisuudessa.

Variety kertoo, että Swinton iloitsi puhumisensa aikana siitä, että yleisön jäsenten ei tarvitse enää käyttää kasvomaskia. Myöhemmin nainen kertoi, ettei aio itsekään käyttää maskia erään elokuvan kuvauksissa määräyksistä huolimatta.

- Menen kuvaamaan elokuvaa Irlantiin. Minua käskettiin käyttämään maskia siellä koko ajan, mutta en aio tehdä niin, Swinton sanoi.

Oscar-voittaja noteerasi puheessaan, että hänen lausuntonsa luultavasti lähtee leviämään.

- Olen varma, että tämä nauhoitetaan. Minulla on ollut korona monta kertaa, joten olen täynnä vasta-aineita ja olen hyvin terve, Swinton jatkoi.

Nainen ei määritellyt tarkemmin, mitä Irlannissa kuvattavaa elokuvaa hän tarkoitti.

Tilda Swinton kertoi viime vuonna W Magazinen haastattelussa aiempien koronatartuntojensa aiheuttamista oireista. Hän kertoi selvinneensä ”melko kevyillä” oireilla koronasta, mutta nosti esiin myös epämiellyttäviä ja pitkään jatkuneita oireita. Hän kärsi kovasta yskästä, mutta tauti vaikutti myös hänen kognitiiviseen kyvykkyyteensä, sillä hän alkoi kärsiä muistiongelmista.

- Tein kaksi elokuvaa, joihin minun piti opetella paljon vuorosanoja. Olen normaalisti aika nopea oppimaan, mutta nyt se oli kuin olisin pureskellut hyvin isoa purkkaa. En pystynyt muistamaan repliikkejäni. Olen enimmäkseen toipunut, mutta unohtelen edelleen asioita, Swinton sanoi.

Tilda Swinton voitti parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon Michael Clayton -elokuvasta vuonna 2008. Hänet on nähty myös muun muassa elokuvissa Poikani Kevin ja The Beach sekä Narnian tarinat -elokuvasarjassa. 

Lue myös: Jättitulot kahminut Olavi Uusivirta kommentoi nyt saamiaan koronatukia: "Tilini oli tyhjää täynnä"

Lue myös: Oscar-palkittu näyttelijätär uudessa roolihahmossaan täysin tunnistamaton - katso uskomattomat kuvat

Lähteet: Variety, Metro

Kilpailut

Uusimmat