Kuva: Nelonen / Saku Tiainen

Oletko laulanut Sata salamaa -kertosäkeen väärin? Virve Rosti korjaa tv:ssä harhaluulon

15.03.2023 13:15 - Iiro Myllymäki

Maija Vilkkumaa kertoo kuulleensa hittikappaleen sanoituksen aina väärin.

The Voice of Finland -ohjelma jatkuu kaksintaistelujaksoilla. Virve Rosti, 64, toimii Maija Vilkkumaan, 49, apuvalmentajana, ja kilpailijat Sirpa Sola ja Marjo Eriksson saavat esitettäväkseen Rostin hitin Sata salamaa. Rosti kertoo harjoituksissa kappaleen sanomasta Solalle ja Erikssonille.

- Kappaleen teemahan on toiveikkuus siitä, että rakkaus voittaa. Se kertoo maailmanlopusta. Ja se ”laiva valmis on nousemaan” on avaruuslaiva. Heidän rakkautensa ei kuole, vaikka maailma loppuisikin, Rosti kertoo.

Vilkkumaa alkaa laulaa kappaleen kertosäettä ja hämmentyy lukiessaan sanoja. Käy ilmi, että hän on kuullut yhden sanan aina väärin.

- Vaik sata salamaa iskee tulta… Eikös se ole ”vain sata salamaa”? Vilkkumaa kysyy Rostilta.

Rosti vastaa, että sana on oikeasti ”vaik”.

- Ahaa, okei, olen luullut aina väärin, Vilkkumaa toteaa.

Vuonna 1987 julkaistu Sata salamaa on yksi Virve Rostin uran muistettavimmista hiteistä, ja Rosti edusti Suomea kappaleella Eurovision laulukilpailussa kyseisenä vuonna. Vaikka kappale on noussut Suomessa klassikon asemaan, se ei tuonut suurta viisumenestystä, vaan sijoittui 15:nneksi. Antti Tuisku teki Vain elämää -ohjelmassa kappaleesta oman versionsa vuonna 2015.

The Voice of Finlandia esitetään Nelosella ja Ruudussa perjantaisin ja sunnuntaisin kello 20.  

Lue myös: Tino, 23, yritti kieltää seksuaalisuutensa uskonnon takia - kertoo koskettavan tarinansa The Voice of Finlandissa

Lue myös: The Voice of Finlandin apuvalmentajina tällä kaudella nähdään muun muassa VilleGalle ja Vicky Rosti

Kilpailut

Uusimmat