Kuva: AOP

Netflixin Love is Blind -suosikkisarjan osallistujilta rajuja syytöksiä kuvausolosuhteista - nyt tuotanto vastaa

19.04.2023 20:15 - Iiro Myllymäki

Deittirealityn osallistujat kertovat muun muassa, että heidän mielenterveydestään ei pidetty riittävästi huolta.

Netflixin suositusta Love is Blind -tosi-tv-ohjelmasta (suomeksi Onko rakkaus sokea?) on esitetty syytöksiä. Jotkut yhdysvaltalaisessa deittiohjelmassa kilpailleet henkilöt ovat puhuneet kuvausten kokemuksistaan Insider-julkaisun artikkelissa ja kertoneet ohjelman puutteellisista olosuhteista.

Sarjassa sinkut etsivät rakkautta ja menevät kihloihin ennen kuin ovat kertaakaan nähneet toisiaan. Omasta kokemuksestaan sarjassa ovat puhuneet esimerkiksi Danielle Ruhl ja Nick Thompson, jotka osallistuivat sarjan toiselle kaudelle. He menivät naimisiin kaudella, mutta päätyivät myöhemmin eroon.  

Nick Thompson ja Danielle Ruhl (kuva: AOP)

Ruhl kertoo Insiderille saaneensa paniikkikohtauksen kuvauksissa ja menneensä piileskelemään vaatekaappiin, jotta häntä ei kuvattaisi. Hänen mukaansa sarjan tuottajat taivuttelivat hänet jäämään ohjelmaan, vaikka hän pelkäsi mielenterveytensä puolesta.

- Sanoin heille jatkuvasti, että en luota itseeni. Kerroin, että olen yrittänyt aiemmin itsemurhaa ja minulla on itsetuhoisia ajatuksia enkä usko, että voin jatkaa tässä, Ruhl sanoo.

Myös Thompson kritisoi ohjelman tekijöitä. Hänen mielestään tuottajat eivät auttaneet paria tarpeeksi kuvausten loputtua.

- Anoin apua, mutta en saanut sitä. Halusin korjata avioliittoni, johon olette heittäneet meidät saadaksenne tuottoa. Ja sitten en saanut mitään, Thompson sanoo.

Jotkin osallistujat kertoivat, että kuvauksissa oli hankala saada tarpeeksi nukuttua. Osan kertoman mukaan vettä ja ruokaa ei ollut aina saatavilla. Useampi osallistuja jäi myös kaipaamaan terapeutin läsnäoloa kuvauksissa.

- Luulin, että voisin löytää itselleni aviomiehen. En osannut odottaa, että siitä tulisikin tunteiden sotatanner, yksi osallistuja kuvailee.

Nyt sarjaa tuottava Kinetic Content on vastannut syytöksiin.

- Osallistujiemme hyvinvointi on ensiarvoisen tärkeää Kineticille. Meillä on tiukat menettelytavat, joiden mukaan huolehdimme ihmisistä ennen kuvauksia, niiden aikana ja niiden jälkeen, tuotantoyhtiöstä kerrotaan The Hollywood Reporterille.

Viime vuonna kakkoskauden osallistuja Jeremy Hartwell haastoi Netflixin ja Kinetic Contentin oikeuteen huonoista työskentelyoloista ja liian vähäisestä palkasta. Kinetic vastasi, että syytöksille ei ole mitään perustetta.

Love is Blind -sarjasta on esitetty neljä kautta.

Lue myös: Netflixin mielipiteitä jakanut reality-sarja jatkuu maaliskuussa

Lue myös: Entinen Love is Blind -kilpailija haastoi Netflixin oikeuteen - syynä epäinhimilliset olosuhteet

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat