Kuva: AOP

Entinen Love is Blind -kilpailija haastoi Netflixin oikeuteen - syynä epäinhimilliset olosuhteet

19.07.2022 18:15 - Riia Frost

Kinetic Content -televisioyhtiö on kieltänyt entisen Love is Blind -kilpailijan syytteet, mutta Netflix ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Netflixin Love is Blind -tosi-tv-ohjelman tuottajat on haastettu oikeuteen syytettynä huonoista työolosuhteista. Kanteen on jättänyt ohjelman toisen kauden kilpailija Jeremy Hartwell, joka oli kilpailussa mukana alle viikon. Hartwell on haastanut oikeuteen Netflixin, Kinetic Content -televisioyhtiön ja Delirium TV -casting-yhtiön.

Hartwell sanoo, että ohjelman tuottajat rohkaisivat kilpailijoita juomaan alkoholia, ja että heille olisi tarjottu hyvin vähän ruokaa ja vettä. Lisäksi Hartwell kertoo, että heille maksettiin liian pieni palkka ohjelmaan osallistumisesta. Kyseinen palkka oli kanteen mukaan vain 1000 dollaria per viikko eli noin 979 euroa, vaikka he joutuivat työskentelemään yli 20 tuntia päivässä viikon jokaisena päivänä.

Hartwell jopa kertoo, että hänellä kesti useampi päivä toipua sivuvaikutuksista, jotka johtuivat unen, ruoan ja veden puutteesta sekä suuresta määrästä alkoholia, jota hänelle tarjottiin ohjelman aikana.

Lisäksi kanteessa sanotaan, että kilpailijoiden olisi pitänyt allekirjoittaa salassapitosopimus työntekijöiden lailla, vaikka he olivat vain itsenäisiä kilpailijoita. Kyseisessä sopimuksessa myös sanottiin, että mikäli ohjelmasta lähtisi ennen kilpailusta putoamista, osallistujan täytyisi maksaa yhtiölle 50 000 dollaria eli yli 48 000 euroa sakkokorvausta.

Kanteessa myös korostetaan, että koska tuotantoyhtiö katkaisi kilpailijoiden yhteyden ulkomaailmaan, osallistujat alkoivat kaipaamaan sosiaalista kontaktia, mikä vaikutti heidän päätöksentekoon. 

Hartwell ja televisioyhtiö kommentoivat kannetta

Hartwell on ottanut kanteeseensa kantaa Instagram-julkaisussaan, jossa hän selittää tarkemmin, miksi hän päätti haastaa ohjelman tuottajat oikeuteen.

”Nämä videot ovat minun henkilökohtaiset lausuntoni osallisuudestani oikeudenkäyntiin, ja miksi päätin jättää kanteen. Tässä ei rehellisesti ole mistään muusta kyse kuin oikeudesta niitä kohtaan, jotka kärsivät ollessaan osana tällaisissa ohjelmissa. Juuri minun rajallisen ruutuajan vuoksi olen etu-oikeutetussa asemassa ja voin ottaa riskin osoittaakseni niille, jotka kävivät läpi pahempaa kuin minä, että he voivat jakaa tarinansa”, Hartwell kirjoittaa.

Julkaisun videoissa Hartwell kertoo tarkemmin kokemastaan kaltoinkohtelusta. Lisäksi Hartwell lähettää viestin myös niille, jotka uskovat hänen hakevan kanteellaan muuta kuin oikeutta.

- Haluaisin puhua teille, jotka ajattelette, että teen tämän vain huomion ja rahan vuoksi. Ymmärrän teitä, enkä syytä teitä tällaisesta ajatuksesta. Jos olisin kaksi vuotta sitten nähnyt jonkun vähän tunnetun ohjelman kilpailijan jättämässä kanteen, olisin varmasti ajatellut samoin. Pitäkää kuitenkin mielessä, että olen yrittänyt tehdä tämän aikaisemmin koskien epäinhimillisiä olosuhteita. Jätin valituksen jo ennen kuin ohjelma tuli ulos, Hartwell kertoo.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mitä Hartwell aikoo vaatia ohjelman tuottajilta korvaukseksi epäinhimillisistä olosuhteista koituneista vahingoista. Vaikka Netflix ja Delirium TV eivät ole toistaiseksi kommentoineet Hartwellin syytteitä lainkaan, Kinetic Content on kuitenkin kieltänyt entisen kilpailijan väitteet Variety-julkaisussa. Televisioyhtiö jopa korostaa, että Hartwell lähti ohjelmasta aikaisin, koska hän epäonnistui saamaan yhteyden muihin kilpailijoihin.

- Vaikka emme ryhdy spekuloimaan hänen motiivejaan kanteen jättämiseen, herra Hartwellin väitteissä ei ole minkäänlaista perustetta. Tulemme puolustautumaan voimakkaasti hänen väitteitään vastaan, Kinetic kertoi.

Tosi-tv-ohjelmassa kilpailijat tapailevat kumppaniehdokkaitaan näkemättä toisiaan. Treffeillä kilpailijoiden välissä on seinä ja heidän täytyy kommunikoida kaiuttimien välityksellä. Useiden treffien jälkeen kilpailijoiden täytyy pariutua ja kihlautua ennen kuin he saavat tavat toisensa kasvotusten. Jokaisen kauden lopussa selviää, onko rakkaus tosiaan sokea, ja ketkä kilpailijat menevät lopulta naimisiin, ja ketkä eroavat. 

Lue myös: Hailey Bieber haastettiin oikeuteen tavaramerkin loukkaamisesta - "Meillä on todellinen huolenaihe"

Lue myös: Top Gun: Maverick -elokuvantekijät haastettiin oikeuteen - "Aiomme puolustaa itseämme voimakkaasti"

Lähteet: BBC, Variety

Kilpailut

Uusimmat