Kuva: AOP

Demi Lovato tahtoo antaa nuorille vertaistukea mielenterveysongelmista - "Avun pyytäminen on enemmän kuin ok"

19.05.2023 16:15 - Elsa Silvan

Demi Lovato kertoo kamppailuistaan mielenterveysongelmien parissa ja haluaa antaa tukea nuorille.

Laulaja Demi Lovato, 30, jakoi tärkeitä ohjeita mielenterveydestä 18. toukokuuta, jolloin vietettiin kolmatta vuosittaista mielenterveyden päivää ympäri maailmaa. 

- Haluan heidän tietävän, että ihmisten kanssa puhuminen ja avun pyytäminen on enemmän kuin ok ja se on ehdottomasti sitä, mitä sinun tulee tehdä, kehottaa Lovato.

Lovato kertoo NBC-uutisten Savannah Sellersille hänen kokemuksiaan masennuksesta, riippuvuuksista, syömishäiriöstä ja itsetuhoisista ajatuksista. Hän kokee, että julkisesti puhuminen ja parantuminen auttaa ihmisiä, joilla on samanlaisia tuntemuksia. 

- Ensimmäisen kerran menin hoitoon, kun olin 18-vuotias ja minulla oli syömishäiriö ja itsetuhoisuutta. Kun olin kokenut tämän kaiken, minun piti päättää, että pidänkö suuni kiinni vai puhunko julkisesti asioista, Lovato kertoo.

Hän päätti olla avoin ja kertoa kokemuksistaan, koska silloin kun hän itse oli nuori ja kamppaili mielenterveyden ja syömishäiriön kanssa, asioista ei niin paljon puhuttu. Hän olisi toivonut, että olisi ollut julkisuuden henkilöitä, jotka olisivat jakaneet omia samaistuttavia kokemuksiaan. Tämän takia Lovato tahtoo auttaa ja kertoa oman tarinansa. 

Lovato kertoo hänen syömishäiriön alkaneen jo lapsena, kun hän vertaili itseään muihin ja katseli kuvia muista Hollywood-tähdistä. Hänellä oli paljon ulkonäköpaineita. Nyt Lovato sanoo olevansa sujut itsensä kanssa ja purkaa tunteitaan uuden musiikin tekemiseen.

- Koskaan kaikki ei ole täydellisesti ja minullakin on huonoja päiviä, mutta olen tällä hetkellä hyvässä paikassa itseni kanssa. Olen vain ihminen ja on okei kamppailla välillä itsensä kanssa, vaikka kaikki olisi muuten hyvin, Lovato kertoo. 

Lue myös: Demi Lovato ei uskonut elävänsä 30-vuotiaaksi - haaveilee nyt yhdestä asiasta

Lue myös: Demi Lovato ylistää rakastaan - harvinaiset yhteiskuvat julki

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat