Kuva: AOP

Samu Haber esiintyi festareilla pelkissä boksereissa - "Luulin, että saan sydänkohtauksen"

16.06.2023 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Haber on yksi Radio Nova Festivaalien esiintyjistä. Hyväntuulinen artisti kertoo kuulumisiaan Voice.fi:n haastattelussa.

Voit kuunnella koko haastattelun alta tai suoraan Podplaysta.

Samu Haber on yksi Radio Nova Festivaalien esiintyjistä. Hyväntuulinen artisti istui Voice.fi:n haastatteluun ennen lavalle astumista.

- Jotenkin haistan sen, että tästä tulee siistein festari ikinä. Rakastan tätä paikkaa, tunnelma on huikea ja ihmisillä tuntuu olevan hauskaa, Haber kertoo.

- Bokserit märkänä saa soittaa ja hiki virtaa. Itse asiassa olen kerran ottanut farkut pois jalasta kesken keikan.

Haber kertoo tapahtumasta enemmän.

- Aikoinaan Sveitsissä, kun vielä tuli juhlittua, niin oli muutaman päivän festivaalireissu takana. Lavalla oli varmaan 40 astetta ja tuntui, että saan sydänkohtauksen. Lopulta esiinnyin boksereissa ja Converseissa. Meinasin jopa soittaa ambulanssin keikan jälkeen, kun oli niin kuuma.

Haber keikkailee nykyään soolona, sillä Sunrise Avenue -yhtye on lopettanut. Hän kokee, että tekee edelleen samaa työtä.

- Vaikka kieli on eri, niin tavallaan se on samanlaista. Esitän omatekemiä kappaleita. Ja on ihanaa olla täällä kotona, eli Suomessa. Olen iloinen siitä, miten tämä retki on mennyt ja olen kiitollinen kaikesta tuesta, mitä olen saanut.

Haberilla on valtava kansainvälinen fanikunta. Myös muualla maailmassa soolotuotanto on otettu hyvin vastaan.

- On mieletöntä, miten ihmiset ovat ottaneet tämän vastaan. Vastikään eräs nuori tyttö tuli äitinsä kanssa moikkaamaan ja he olivat Sveitsistä asti tulleet katsomaan keikkaani. Aina se tuntuu oudolta, että joku lentää toiseen maahan artistin perässä. Olen siitä äärimmäisen kiitollinen.

Suomenkielinen musiikki on ollut valtavasti esillä, sillä Euroviisuissa esiintynyt Käärijä nousi Spotify-listoilla ympäri maailman ja keräsi tuhansia ja tuhansia kansainvälisiä faneja. Haber ei kuitenkaan aio viedä soolobändiään ulkomaille.

- Se on äärimmäisen hienoa, miten Käärijä on vienyt suomenkielistä musiikkia maailmalla. Luulen, että minulle riittää kuitenkin ihan tämä kotimaa.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Samu Haber täytti 47 vuotta - "En tiennyt että voin olla näin onnellinen"

Lue myös: Levy-yhtiöstä annettiin Samu Haberille uran alussa erikoinen kielto - kohtaaminen hotellin hississä vahvisti miehen oman kannan

Kilpailut

Uusimmat