Kuva: YouTube / SF Studios

Muumipeikko ja pyrstötähti saapuu uudistettuna valkokankaille - katso, miltä seikkailu näyttää

18.07.2023 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu legendaarisen suomalaisen kuvittajan ja kirjailijan Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946.

Rakastettu animaatioseikkailu Muumipeikko ja pyrstötähti on tulossa valkokankaille uudistettuna.

Animaatioelokuvan musiikki, kappaleet ja dubbaukset ovat uudistettu kokonaan, mutta alkuperäistä toteutusta kunnioittaen. Animaation kuva on päivitetty tämän päivän elokuvastandardeihin uudistaen se teknisesti huippulaatuiseksi niin uusille sukupolville kuin vanhoille Muumi-faneille, mutta elokuvassa on säilytetty alkuperäisen elokuvan tarina sekä klassisen piirtämisen ja kalvoanimaation tyyli.

Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu legendaarisen suomalaisen kuvittajan ja kirjailijan Tove Janssonin samannimiseen kirjaan vuodelta 1946. Alkuperäinen animaatio julkaistiin vuonna 1993.

Elokuvassa Muumilaakson rauhaisaan idylliin saapuu filosofiksi esittäytyvä Piisamirotta ennustamaan koko maapalloa kohtaavaa katastrofia. Yhtäkkiä kesä ei olekaan enää niin kuin ennen. Muumipeikon, Nipsun ja Pikku Myyn on lähdettävä vaikeakulkuiseen seikkailuun tähtitornivuoren huipulle selvittämään, onko maailmanloppu todella tulossa.

Uudistetun Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan ensi-iltaa siirrettiin pandemia-aikana, mutta odotettu klassikko saapuu vihdoinkin 29. syyskuuta 2023. 

Näet elokuvan trailerin alta tai tästä. 

Lue myös: Nina Rahkolan pokka petti MTV:n uutislähetyksessä - muumimukin nimi aiheutti hankaluuksia

Lue myös: Muumilaakso-sarja palkittiin jälleen - voitti parhaan animaation ja tarinankerronnan palkinnot Kiinassa

Kilpailut

Uusimmat