Kuva: MTV

Dokumenttisarja Matti Nykäsestä julkaistaan - äänessä monet tunnetut henkilöt

18.10.2023 10:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Dokumenttisarjan on ohjannut teoksistaan palkittu Sami Kieksi.

Edesmenneestä mäkihyppääjä Matti Nykäsestä kertova dokumenttisarja julkaistaan MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla marraskuussa.

Matti Nykänen - Elämä on laiffii -sarjassa ääneen pääsevät monet Nykäsen elämän varrella vaikuttaneet, julkisuudestakin tutut henkilöt. Nykäsestä dokumentissa kertovat muun muassa leski Pia Nykänen, mäkihyppääjät Jens Weissflog ja Janne Ahonen, Matti-elokuvassa pääosaa näytellyt Jasper Pääkkönen sekä musiikkialalta Remu Aaltonen ja Ilkka Vainio.

Nykäsen elämää ja uraa käsitellään dokumentissa alusta aina kuolemaan saakka vuonna 2019. Jaksoissa tullaan näkemään urheilijasta myös täysin ennennäkemätöntä materiaalia.

Sarjan on ohjannut Sami Kieksi, joka on saanut dokumenteistaan aiemmin myös tiedonjulkistamisen valtion palkinnon sekä Kultainen Venla -palkinnon. Kieksi itse kommentoi lehdistötiedotteessa, että dokumenttisarjaa varten on tehty kymmeniä haastatteluja, joiden lisäksi materiaalissa kuuluu vahvasti Nykäsen oma ääni.

"Olen pyrkinyt lähestymään aihetta rehellisesti ja kunnioittavasti syy-seuraussuhteet esille tuoden. Lähes vuoden kestäneiden kuvausten aikana haastattelimme noin kolmeakymmentä Matin läheistä ystävää ja tuttua. Koen erityisen tärkeäksi, että Matti pääsee myös itse ääneen sarjan jokaisessa jaksossa. Tämän mahdollisti runsas arkistomateriaali – mukana on myös ennenjulkaisematonta sisältöä. Kylmäksi sarja ei uskoakseni jätä yhtään katsojaa", Kieksi kommentoi tiedotteessa.

Sarjassa muiden muassa Pia Nykänen kertoo Matti Nykäsen viimeisistä hetkistä. (kuva: MTV)

Matti Nykänen - Elämä on laiffii! julkaistaan 9. marraskuuta. 

Lue myös: Jari Sillanpää kieltäytyi aluksi dokumenttihankkeesta - Siltsu-dokumentti julkaistaan syyskuussa

Lue myös: Linda Lampeniuksesta julkaistaan lokakuussa dokumenttisarja

Kilpailut

Uusimmat