Kuva: AOP

Kuuden vuoden treeni kuuden minuutin vuoksi - Bradley Cooperin huikea valmistautuminen rooliin

17.11.2023 20:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Cooper tähdittää Maestro-elokuvaa, jossa hän näyttelee kapellimestarilegenda Leonard Bernsteinia.

Bradley Cooper, 48, kertoo tuoreessa haastattelussa valmistautumisprosessistaan Maestro-elokuvaa varten. Elokuvan ohjannut ja käsikirjoituksessa mukana ollut Cooper, tekee leffassa myös sen pääroolin, kun hän astuu kapellimestarilegenda Leonard Bernsteinin saappaisiin.

Cooperin mukaan elokuvassa nähdään yksi kohtaus, jota varten Cooper harjoitteli jopa kuusi vuotta. Itse kohtaus kestää kuusi minuuttia. Kyseessä on kohtaus, joka sijoittuu vuoteen 1976, jolloin Bernstein johti Lontoon sinfoniaorkesteria Elyn katedraalissa.

- Olin kyseisestä kohtauksesta todella huolissani, sillä se tehtiin livenä. Mukana oli siis Lontoon sinfoniaorkesteri. Nauhoitus tehtiin siis livenä ja minä ohjasin orkesteria. Minulta vei kaikkiaan kuusi vuotta opetella johtamaan tuo 6 minuutin ja 21 sekunnin musiikkiteos, hän kertoo.

Cooperin mukaan hän katsoi raakanauhoituksia Bernsteinin ohjaamisesta kopioidakseen sen mahdollisimman autenttisesti. 

- Kyse oli oikeastaan siitä, että valitsin elokuvallisesti juuri sen, mitä halusin. Sen jälkeen kutsuin heidät siihen tilaan ja luotin siihen, että he ovat tehneet kaiken työn. Olin itse kauhuissani ja tiesin, että jos en olisi tehnyt kaikkea sitä työtä, en voisi nauttia siitä kohtauksesta. Ja niin tekivät kaikki muutkin. 

Maestro-elokuva julkaistaan Netflixissä joulukuussa. Elokuvan trailerin pääset katsomaan alta. 

Bernstein on yksi 1900-luvun maineikkaimpia yhdysvaltalaisia kapellimestareita ja säveltäjiä. Hänen tunnetuin teoksensa on musikaali West Side Story. 

Lue myös: Bradley Cooper tähdittää uutta Netflix-elokuvaa - katso tuore traileri

Lue myös: Bradley Cooperin päihdeongelmainen menneisyys auttoi suosikkiroolissa

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat