Kuva: AOP / JARNO KUUSINEN

Linnan juhlien menu julki - mukana myös vuoden 2023 vihannes

29.11.2023 15:15 - Rebekka Silvennoinen / rebekka.silvennoinen@bauermedia.fi

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna ajat vaihtuvat.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolisonsa Jenni Haukion kanssa itsenäisyyspäivän juhlavastaanottoa Presidentinlinnassa keskiviikkona 6. joulukuuta 2023. Niinistön presidenttikauden viimeinen vastaanotto kantaa teemaa ajat vaihtuvat.

Kutsun juhliin sai tänä vuonna 1700 vierasta. Kutsujen saajissa on kiinnitetty erityistä huomiota tekoihin, joilla on tuettu lapsia ja nuoria. 

Vastaanoton erityisteemana ovat presidenttiparin isännöimät aiemmat itsenäisyyspäivän vastaanotot, joista jokaiselta mukana on jokin suosittu tuote. 

Vastaanotolle on valittu erityisesti luomua, lähiruokaa ja muita mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia tuotteita. Tarjolla on muun muassa kalaa, riistaa, marjoja, kasviksia sekä suomalaisia sieniä. Vuoden 2023 vihannekseksi valittua porkkanaa löytyy kasvisvoileipäkakuista.

Vastaanoton koristelut ovat klassiset ja runsaskukkaiset. Värisävyissä esillä ovat valkoisen ja sinisen lisäksi pastellisen lilan ja vaaleanpunaisen sävyt. Lajikkeina käytetään tänä vuonna ruusua, neilikkaa, runokkia, germiniä, kallaa, eustomaa ja liljaa.

Keittiössä työskentelee Perhon Liiketalousopiston opiskelijoita, jotka valmistavat voileipäkakkuja vastaanotolle. Tarjoilutehtävissä avustaa Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian opiskelijoita.

Lue myös: Linnan juhlien teema julkistettiin - kutsujen postitus on myös alkanut

Lue myös: He selostavat Linnan juhlat - mukana yksi uusi nimi

Lähde: Tasavallan Presidentin kanslia

Kilpailut

Uusimmat