Kuva: AOP

Katso lista Oscar-voittajista - yksi elokuva kahmi jopa 7 palkintoa

11.03.2024 11:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Emma Stone palkittiin parhaan naispääosan Oscarilla.

Odotetut ja arvostetut Oscar-palkinnot jaettiin jälleen vuoden ansioituneimmille elokuville viime yönä Los Angelesissa, Yhdysvalloissa.

Jo 96. kerran järjestetyssä gaalassa palkintoja kahmivat jo aiemmin ennakkosuosikkeina pidetyt elokuvat. Esimerkiksi ylistetty Oppenheimer keräsi jopa seitsemän Oscaria, jotka tulivat monista himoituista kategorioista kuten paras elokuva, paras kuvaus, paras ohjaus, paras leikkaus ja paras musiikki. Lisäksi elokuvan näyttelijät Cillian Murphy ja Robert Downey Jr. saivat sekä parhaan miespääosan että miessivuosan palkinnot.

Toinenkaan gaalan menestyjistä ei varsinaisesti yllätä. Emma Stonen tähdittämä Poor Things keräsi myös vaikuttavat neljä Oscaria, mitä enteili jo menestys aiemmin pidetyssä Golden Globe -gaalassa. Odotetusti Stone sai roolistaan myös naispääosan Oscarin. Lisäksi Poor Things palkittiin parhaasta pukusuunnittelusta, parhaasta lavastuksesta ja parhaasta maskeerauksesta

Sen sijaan elokuvateattereiden yleisömagneetti Barbie ei napannut gaalassa kuin yhden Oscarin, parhaasta elokuvaa varten tehdystä kappaleesta eli Billie Eilishin esittämästä What Was I Made For? -kappaleesta.

Kaikki palkitut elokuvat pääset katsomaan Oscar-gaalan sivuilta.

Lue myös: Arvostelu: Oppenheimer on lähes viiden tähden arvoinen mestariteos, joka johdattaa atomipommin kehittelyn lisäksi syvälle ihmisyyteen

Lue myös: Kaksi elokuvaa dominoi Bafta-gaalassa - katso lista voittajista

Lähde: Oscars

Kilpailut

Uusimmat