Jonne Aaron surullisesta biisistä: "Näen mummoni hymyilevän pilven hattaralla"

16.02.2015 17:15 - Senni Loikala

Suosikkiartistin tunnemuistiin on jäänyt erityisesti kappale, jonka kuuntelemisesta hän sai voimaa isoäitinsä kuoleman aikoihin.  

Jonne Aaronin, 31, rakas ja läheinen Liisa-mummu nukkui pois noin neljä vuotta sitten. Menetyksen aikoihin laulaja kuunteli paljon Eric Claptonin River of Tears -kappaletta.

- Se oli sellainen, mitä minä kuuntelin ja kuuntelin. Sain todella paljon voimaa ja lohtua siitä. Muistan, että tuli itkettyä aika paljon sitä biisiä kuunnellessa, Jonne kertoo.

Nykyään kyseisen kappaleen kuuleminen on Jonnelle yhä vahva kokemus, mutta eri tavalla kuin ennen.

- Biisi on muuttanut merkityksensä ihan täysin. Silloin se tuntui, että se riipaisi syvältä, mutta nyt siitä tulee hyvä pilke - sitä ikään kuin näkee mummon hymyilevän pilven hattaralla ja vinkkaavan silmää, että kaikki on hyvin, Jonne kertoo.

Jokaisella on varmasti tiettyjä kappaleita tai levyjä, joista tulee mieleen jokin tietty ajanjakso, ihmissuhde tai elämänkokemus. Musiikin suurkuluttajana se on tuttua myös Jonnelle.

- Kun kuuntelet ajat sitten kuuntelemaasi biisiä, pääset ajassa taaksepäin siihen aikaan ja paikkaan - se on sellainen tila. Se on parasta musiikissa.

Kuuntele River of Tears -kappale alta.

Seuraava artikkeli: Mitä sinulle merkitsee rakkaus, Jonne Aaron?

Kilpailut

Uusimmat