Maija Vilkkumaa: Minulta on kysytty, onko huulissani botoxia

29.05.2015 15:15 - Senni Loikala

Suomen eturivin muusikoihin kuuluva Maija Vilkkumaa kertoo mielipiteensä kauneusleikkauksista.

Laulaja Maija Vilkkumaa, 41, ymmärtää kauneusleikkauksiin hakeutuvia ihmisiä nykyisessä iässään paremmin kuin nuorena.

- Juttelimme juuri ystäväni kanssa siitä, kun ikääntyy ja näkee omissa kasvoissaan ryppyjä - se auttaa ymmärtämään ihmisiä, jotka leikkaavat itseään. Kun on nuori iho, sitähän ei ymmärrä ollenkaan, Vilkkumaa sanoo.

Siitä huolimatta Vilkkumaa ei liputa kauneusleikkausten puolesta. Hänestä ne eivät takaa toivottua lopputulosta.

- Minusta ongelma on siinä, ettei ihminen voi saada takaisin sitä, mitä tahtoisi saada takaisin. Ymmärtäisin paremmin kauneusleikkauksissa käyneitä ihmisiä, jos he onnistuisivat näyttämään nuorelta. Mutta se ei onnistu, Vilkkumaa kertoo.

- Jos naama on leikelty ja katsoo itseään peilistä tietyssä asennossa, sitten se näyttää itsestä nuoremmalta, mutta kun elehtii, niin se rupeaa näyttämään kummalliselta, hän jatkaa.

Huuliherpes sekoitettiin botoxiin

Yhdysvalloissa leviää turbohuulitrendi, jossa naiset tahtovat saada huulensa niin muhkeiksi kuin mahdollista. Vilkkumaa ei pidä keinotekoisen suuria huulia kauniina.

- Jos jollain on botoxia huulissa, niin minun henkilökohtainen mielipiteeni on, että se näyttää vähän oudolta, laulaja kommentoi.

Vilkkumaalta itseltään on kysytty, onko hän ottanut botox-piikkejä huuliinsa. Utelut tapahtuivat 90-luvun lopulla, jolloin Vilkkumaa valmistautui ensimmäisen levynsä promootiokuvien ottoon.

- Kuvaukset ilmeisesti alitajuisesti jännittivät minua, koska aamulla molemmilla puolilla suutani sykkivät valtavat huuliherpekset. Kenelläkään ei ole ikinä ollut niin isoja huuliherpeksiä - se oli ihan hirveätä, Vilkkumaa muistelee.

- Meikkaajanikin kauhisteli niitä, mutta saimme ne meikattua piiloon. Silloin muutama ihminen kysyi minulta, onko huuliini laitettu jotain suihketta, hän jatkaa.

PhotoShopilla kohotusta

Vilkkumaa ei aio hakeutua kauneuskirurgin veitsen alle siitäkin huolimatta, että hänestä ihmisellä on taipumusta turhamaisuuteen ja hyvältä näyttämiseen.

- Olen kovasti aikeissa pärjätä niin, ettei tarvitsisi ruiskuttaa hermomyrkkyä mihinkään naaman osiin, hän sanoo.

Kauneusleikkausten sijaan Vilkkumaa kannattaa omien kuviensa muokkaamista.

- Itse tekisin mieluummin niin, että photoshoppaisin niitä kuvia, joita olen aikeissa laittaa jonnekin. Olemme niin paljon tekemisissä toistemme kanssa pelkästään virtuaalisesti, Vilkkumaa kertoo.

- Silloin saa olla sen näköinen mitä on ja feikata pelkästään kuvia eikä naamaansa, koska se on kivuliasta, hirveän kallista ja outoa.

Laulaja uskoo, että kauneusleikkauksiin hakeutumisesta voi myös tulla kierre.

- Luulen ongelman olevan se, ettei siihen tule loppua. Löydät aina jotain, mikä on pielessä. Olisi parempi korjata tunne sisältäpäin kuin ulkoapäin, hän sanoo.

Aiemmin Maija kertoi mieliteensä siitä, kuka kotimainen tähti voisi voittaa Euroviisut ensi vuonna. Lue hänen veikkauksensa täältä.

Kilpailut

Uusimmat