Markus Selin: Tein yhden kotimaisen elokuvan pelkästään rahasta

30.06.2015 18:15 - Senni Loikala

Suomen elokuvabisneksen kultasormeksi kutsuttu Markus Selin vakuuttaa, ettei elokuvia voi tehdä pelkästään rahankiilto silmissä. Poikkeus vahvistaa kuitenkin säännön.

Elokuvatuottaja Markus Selin on monen kotimaisen menestyselokuvan takana. Kansan rivit teattereihin sankoin joukoin vetäneet elokuvat, kuten Luokkakokous, Mielensäpahoittaja, Matti ja Pahat Pojat ovat Selinin Solar Films -tuotantoyhtiön tekemiä.

Mutta tekeekö Solar Films ikinä elokuvia pelkästään rahan takia?

- Ei voi tehdä, se menee pieleen automaattisesti. Ollaan me yksi tehty, Levottomat 3 ja se floppasi, Selin kertoo.

- Se on aina, kun koitetaan että voiko mitä vaan tehdä, niin se ei mene hyvin. Hyvä opetus, hän jatkaa.

Laatu ei takaa menestystä

Aina laadukas elokuva ei kuitenkaan korjaa suurta katsojapottia. Selin nostaa esille Teppo Airaksisen ohjaaman ja Solar Filmsin tuottaman Kulman pojat -elokuvan vuodelta 2012.

- Se sai 70 000 katsojaa, mutta se olisi ansainnut minun mielestäni vähintään 200 000 katsojaa. Se näkyi hirveänä kassakriisinä, Selin kertoo.

Suomen elokuvabisneksen kultasormeksi kutsutun Selinin mukaan ikinä ei voi olla varma, mistä elokuvasta tulee menestys ja mistä floppi. Jälkimmäistä tekijät eivät luonnollisesti tahdo kokea.

- Se voi pahimmassa tapauksessa kaataa firman ja ihmisiä jää työttömäksi ja tulevat hankkeet jäävät siihen. Elokuvabisnes on täysin kaupallinen ala ja kovasti kilpailtu.

Kilpailut

Uusimmat