Mikael Gabriel pääosaan odotettuun suomalaiselokuvaan - nyt kommentoi ohjaaja

24.08.2015 16:15 - Rea Tallgren

Taneli Mustonen valitsi Bodom-elokuvansa pääosaan räppäri Mikael Gabrielin. 

Taneli Mustonen on rohkeiden valintojen ohjaaja. Hänen Luokkakokous-elokuvansa nousi suomielokuvien katsotuimmaksi yli puolella miljoonalla katsojallaan ja onnistutti niin naurattamaan kuin shokeeraamaankin rohkeilla seksi- ja alastonkohtauksillaan. 

Mustosen tulevaa Bodom-elokuvaa tähdittää Mikael Gabriel. Hän on yksi elokuvan neljästä nuoresta, jotka lähtevät yhdessä Bodomjärvelle ratkaisemaan lopullisesti jo puolen vuosisadan ajan koko Suomea ravistelleet murhayön tapahtumat.

Miten Mustonen valitsi räppärin rooliin? 

- Kun käsikirjoitus oli valmis, aloimme miettiä tuottaja ja käsikirjoittaja Aleksi Hyvärisen kanssa, kenellä olisi valmiuksia rooleihin. 

Yhteen päärooliin, Eliasta esittämään, haluttiin joku, joka muistuttaisi hieman roolihahmoa. 

- Elias on pikkupaikkakunnan James Dean. Aika nopeasti siinä miettiessä nousi Mikaelin nimi esiin, Mustonen kertaa. 

Räppäriin otettiin yhteyttä pian ja miehet tapasivat palaverin merkeissä. Miten Mustonen sitten uskalsi luottaa siihen, että Mikael Gabriel pystyisi kantamaan vaativan roolin? 

- Ensimmäisestä tapaamisesta lähtien oli hyvä fiilis ja uskalsin luottaa siihen, että Mikael hoitaa homman. Vaikka tämä on hänen näyttelijädebyyttinsä, on hänellä paljon esiintymiskokemusta. Se on kuitenkin todella eri asia kuin tulla jostain pystymetsästä näyttelemään, Mustonen hymyilee. 

Maailmalla runsaasti huomiota herättänyt ja muiden muassa legendaarisissa Variety- ja Empire -lehdissä hehkutettu elokuvahanke kuvataan tänä vuonna kansainvälisellä kuvausryhmällä useassa eri maassa. 

Katso elokuvan tiiseri alta.

Kilpailut

Uusimmat