Kuva: AOP

Leijonasydän tänään televisiossa - aiheen ajankohtaisuus hirvittää elokuvan näyttelijää

12.01.2016 18:00 - Emma Ylistalo

Uudestaan ajankohtaiseksi noussut Leijonasydän-elokuva oli Jasper Pääkköselle yksin hänen uransa rankimmista töistä.

Leijonasydän-elokuva kertoo tarinan uusnatsiryhmään kuuluvasta Teposta, joka tapaa unelmiensa naisen, Sarin. Pian hänelle kuitenkin selviää, että Sarilla on tummaihoinen poika. Teppo joutuu keskelle suuria ristiriitoja, kun hän tasapainoilee rakkautensa ja uusnatsiryhmän välillä.

Voicen Iltapäivän Lauri Kottonen ja Niina Backman kysyivät Leijonasydän-elokuvassa uusnatsia ja Tepon veljeä esittäneeltä Jasper Pääkköseltä, miltä vuonna 2013 tehdyn elokuvan tämän hetken ajankohtaisuus tuntuu.

- Kukaan ei varmaan osannut nähdä kolme vuotta sitten, kun tätä elokuvaa tehtiin, että se voisi ihan muutaman vuoden sisällä olla näinkin ajankohtainen uudestaan. Se on pelottavaa, kuinka ajankohtaiseksi tämän leffan teemat ovat ihan viime kuukausina Suomessa muuttuneet.

Näyttelijä kertoo elokuvan olleen yksi hänen uransa rankimmista työprojekteista.

- Ehkä raskain rooli, jonka itse olen tehnyt, johtuen tästä elokuvan aihepiiristä ja ennen kaikkea roolihahmoni hyvinkin synkästä mielenmaisemasta.

Elokuvassa apuna entinen uusnatsi 

Rooliin valmistautuessa elokuvan teema ja tarina tulivat paljon Pääkkösen uniin. Aiheesta keskusteltiin paljon ja näyttelijä yritti ymmärtää omaa roolihahmoaan.

- Meillä oli siinä neuvonantajana tai mentorina entinen uusnatsi, joka tarjoutui auttamaan ja kertomaan paljon omia kokemuksiaan. Esimerkiksi sen, minkä takia hän aikoinaan 90-luvulla ajautui niihin piireihin. 

Näyttelijänä ei voi kyseenalaista oman roolihahmonsa ajatuksia tai motiiveja.

- Sehän siinä on kaikkein ristiriitaisinta, että näyttelijänä täytyy uskoa ja seistä oman roolihahahmonsa takana sataprosenttisesti. Silloinkin kun kyseessä on näin päinvastainen hahmo, mitä itse olen niin se ei tietenkään ole täysin yksinkertainen asia sisäistää.

Elokuvasta palautuminen vei aikansa

Elokuvan rankka aihe mietitytti jo ennen elokuvan julkaisemista.

- Ennen ensi-iltaa tässä leffassa pelotti eniten se, kuinka tämä leffan käsittelemä rasismi kääntyy katsojien mielessä. Koetaanko elokuva rasistiseksi vai sen vastaiseksi.

Elokuvan kuvausten jälkeen meni myös hetki päästää irti omasta hahmostaan.

- Päättäjäisbileiden jälkeen meni pari päivää, että olo alkoi tuntua normaalimmalta. Myös sen huomasi, että rooli seurasi useamman päivän ja piti oikein tietoisesti karistaa sitä maailmaa pois harteiltaan ja mielestään.

Leijonasydän-elokuva tänään 12.1.Yle TV1 klo 23:05. 

Voicen Iltapäivä arkisin klo 14-18.


Lue myös: Vikings-sarjan uusi traileri julki - mukana Jasper Pääkkönen ja Peter Franzén, katso

Kilpailut

Uusimmat