Kuva: Senja Rapila

Ellinoora uppoutui vuosiksi levyntekoon: "Ihmissuhteet kärsivät"

16.09.2016 17:45 - Senni Loikala

Debyyttialbumin tekeminen oli Ellinooran kasvutarina, jonka aikana moni ihmissuhde on jäänyt taakse luonnostaan. Kaiken peliin pistänyt artisti ymmärtää nyt paremmin elämää.

Ellinooran, 22, debyyttialbumi Villi lapsi julkaistiin perjantaina. Kyseessä on levy, jonka jokaisen kappaleen takana artisti pystyy seisomaan. Säteilevä artisti on tyytyväinen lopputulokseen kolmen vuoden tekoprosessin jälkeen.

- Suurin oivallukseni oli, ettei minun kannata tehdä muiden kirjoittamia biisejä, vaan haluan aina olla mukana tekemässä biisejäni tai tehdä ne itse. Tämä oivallus tuli vuonna 2013 kuin litsarina naamaan, Ellinoora kertoo.

Artistilupauksen olisi ollut helpompaa tarttua valmiisiin kappaleisiin, joita hänelle oltiin tarjottu. Ellinooralle oli tärkeämpää tehdä omannäköistään musiikkia, ja hän oli valmis pistämään kaiken peliin onnistuakseen.

- Raivasin elämästäni kaiken muun pois paitsi musiikin, Ellinoora tuumaa.

Pian hän löysi rinnalleen tuottaja Samuli Sirviön, joka suhtautui artistin levyntekoon yhtä suurella liekillä kuin Ellinoora itse.

- Pystyin luottamaan Samuliin. Viimein joku ymmärsi visioni. Sitä ei kukaan muu aiemmin ollut tajunnut, Ellinoora sanoo.

"Piiri on pienentynyt"

Ellinoora paiski töitä tehdäkseen unelmastaan totta, ja tämä heijastui myös elämän muihin osa-alueisiin.

- Kyllä siinä ihmissuhteet kärsivät. Olen ollut paljon omissa oloissani ja yksinäinen. Elämään ei mahdu muuta ja sitä helposti jää omaan koloon pyörittelemään asioita; olin aika ahdistunut paikoittain, artisti myöntää.

- Olen minä varmasti ollut myös vaikea ihminen. Halusin niin vahvasti tehdä tämän kunnolla. Valmis levy on silti hieno asia; jos kaikki olisi heti mennyt putkeen, ei tämä tuntuisi miltään.

Ellinoora on oppinut, että joidenkin ihmissuhteiden hiipuminen on luonnollinen osa elämää.

- Piiri on pienentynyt, mutta olen oppinut, mitä rakkaus minulle tarkoittaa. Onhan yhteydenpidon katkeaminen surullista, mutta elämä menee sykleissä. Se ei ole tapahtunut tarkoituksellisesti, vaan niin on vain käynyt.

Esikoisalbumin yksi tärkeimmistä anneista Ellinooralle on, että hän on sitä tehdessä tutustunut paremmin itseensä.

- Minulle oli vaikea paikka hyväksyä, etten ole ihmisenä sellainen, mitä luulin olevani. En olekaan niin spontaani ja avoin, mitä olen aiemmin ollut. Olen omaksunut biisien kirjoittamisen myötä tarkkailijan roolin.

Jos laitteellesi on asennettu Spotify, pystyt kuuntelemaan Ellinooran Villi lapsi -levyn alta.

Lue myös: Laulaja Ellinoora paljastaa biisiensä taustan: Kaikki on tapahtunut minulle tai lähipiirilleni

Lue myös: Suomalaisartisti Ellinoora: Haaveissa yhteistyö Elli Haloon kanssa

Lue myös: Laulajatulokas vakuutti Anna Abreun: "Hänestä voi tulla jotain todella isoa"

Kilpailut

Uusimmat