Kuva: Vilma Kaura

Dannyn 23-vuotias Erika-rakas: "Minua on verrattu Armi Aavikkoon"

02.01.2017 11:00 - Anna Hopi

Tangokuningatar Erika Vikman kertoo kohdanneensa vertailuja Dannyn vuosien takaiseen rakkaaseen, Armi Aavikkoon.

Laulajakaunotar Erika Vikman omaa säteilevän hymyn ja vaaleat hiukset. 23-vuotias laulajatar ymmärtääkin, että ihmisten on helppo nähdä yhtäläisyyksiä hänessä ja edesmenneessä Dannyn aisaparissa, Armi Aavikossa. Armin kuolemasta tulee tänään kuluneeksi 15 vuotta.

Vikman sanoo olleensa jo tuttavuutensa alkumetreillä valmis vertailuihin.

- Kyllä silloin jo kun tutustuin Dannyyn, lähipiirissä olevat ihmiset sanoivat, että varaudu siihen, että voidaan alkaa vertailemaan. Se oli itsestäänselvyys. Sen verran osaa ennakoida lehdistöä ja mediaa. En ole kokenut, että sitä olisi ollut liikaa tai profiloivasti, toteaa nainen.

Hän yrittää miettiä yhtäläisyyksiään Armin kanssa.

- Onko se vaalea pitkä tukka, mikä se lopulta on? Vai yhteys Dannyyn? Ihmiset tykkäävät löytää yhtäläisyyksiä asioista, hän sanoo ja toteaa lopulta, ettei sillä ole väliä.

Kyse on kuitenkin Erikaan asetetuista mielikuvista. Vikman kokee olevansa itsenäinen omaa uraansa edistävä artisti, vaikka onkin saanut paljon hyviä ohjeita musiikkiuralleen seurustelukumppaniltaan, 74-vuotiaalta musiikkineuvos Dannylta.

(kuva: Vilma Kaura)

"Uskon Armin olleen vahva nainen"

Misseydestään ja laulajattaren urastaan tunnettu Armi Aavikko kuoli vuonna 2002 keuhkokuumeeseen, kun Erika itse oli vasta 9-vuotias.

- En ole Armiin ehtinyt silloin paljon perehtyä, kun hän vielä eli. Sen tiedän kuvia ja videoklippejä katselleena, että hän oli todella valovoimainen, kaunis ihminen. Danny sanoo omassa elokuvassaan, että olisitko itse pystynyt vastustamaan hänen charmiaan. Se on tosi hyvin sanottu, hän oli todella charmikas nainen, ylistää Vikman.

- Vaikka Armista on luotu herkkä kuva mediassa uskon, että hän oli oikeasti vahva ja kunnianhimoinen ihminen ja halusi luoda itsenäistäkin uraa. Toki kaikki ihmiskohtalot eivät pääty hyvin. Olen surullinen Armin puolesta, että elämä loppui, kun olisi voinut vielä jatkua.

Vertailu Armi Aavikkoon ei ole ainoa asia, jota Erika on saanut kuulla noustuaan julkisuuteen tangokuningattarena ja Dannyn tyttöystävänä.

- Minua on verrattu myös Anne Pohtamoon. Näitä vertauksia löytyy, mikä on tietenkin aina suuri kunnia, summaa nainen hymyillen.

Lue myös: Erika Vikman, 23, suhteestaan Dannyyn, 74: "Saan viestejä, joissa sanotaan, että olen sairas"

Lue myös: IL: Dannyn rakas Erika Vikman, 23: "Olen onnellinen, että uskalsin lähteä suhteeseen"

Lue myös: Danny ei kaipaa uusia duettokumppaneita: "Haluan kunnioittaa Armin muistoa"

Lue myös: Danny: 'Armi ajoi itsensä tuhoon syyllisyyden vuoksi'

Kilpailut

Uusimmat